ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Κύπρου πλήρωσε για μια... απεργία

Δέκα χρόνια μετά, λύθηκε το ζήτημα με απόφαση Δικαστηρίου

Το Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) εναντίον της ΕΤΥΚ για απεργία που κατήλθαν υπάλληλοι της Τράπεζας το 2007, αναγκάζοντας την Τράπεζα να καταβάλει και τα δικαστικά έξοδα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΤΥΚ, με την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου (Τ. Καρακάννα ΠΕΔ) έκλεισε ένα μεγάλο θέμα που για 10 ολόκληρα χρόνια εντελώς αδικαιολόγητα ταλαιπωρούσε τόσο την ηγεσία της ΕΤΥΚ όσο και αριθμό υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Κύπρου.

«Μέσα από μια διαδικασία που διήρκεσε ακριβώς μια δεκαετία και έγιναν πολλές παρουσιάσεις στο Δικαστήριο με κατάθεση πολλών τεκμηρίων και μαρτυριών ενώπιον της Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου κας Καρακάννα, τελικά εκδόθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου η οποία απορρίπτει την αγωγή και ταυτόχρονα αναγκάζει τους ενάγοντες να αναλάβουν και όλα τα έξοδα», αναφέρει η ΕΤΥΚ σημειώνοντας πως η Τράπεζα όχι μόνο έχασε το ποσό των €700,000 που απαιτούσε ως αποζημιώσεις αλλά στο τέλος θα πληρώσει και όλα τα έξοδα της δίκης.

Προσθέτει πως από μόνη της η απόφαση αποκαθιστά την τάξη πραγμάτων στη σωστή διάσταση και επιβεβαιώνει ότι οι εργασιακές σχέσεις και δράσεις δεν κρίνονται στις αίθουσες του Δικαστηρίου αλλά μέσα από τις γνωστές και καθιερωμένες διαδικασίες των Εργασιακών Σχέσεων.

Σημειώνει παράλληλα πως η απόφαση αυτή αποτελεί ασπίδα και δόρυ για την ΕΤΥΚ και τους υπαλλήλους των τραπεζών, καθώς και για ολόκληρο τον εργατικό κόσμο, αφού «ακυρώνει τις νεοφανείς αποφάσεις πολλών εργοδοτικών κύκλων να αμφισβητήσουν τους Θεσμούς και τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και να τους υποκαταστήσουν με Δικαστικά μέτρα».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση