ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το προφίλ και ο τρόπος δράσης του 35χρονου (pics,vid)

Οι υπολογιστές του δράστη θα δώσουν τις απαντήσεις

Τέλος στο θρίλερ μιας πρωτοφανούς υπόθεσης για τα Κυπριακά δεδομένα δόθηκε με τον εντοπισμό των δύο 11χρονων μαθητών οι οποίοι έπεσαν θύματα απαγωγής έξω από το Δημοτικό Σχολείο τους στην περιοχή Καμάρες στην Λάρνακα.

Ο δράστης και τα παιδιά εντοπίστηκαν έπειτα από επτά ώρες εντατικών ερευνών από την Αστυνομία. 

Τέλος στο θρίλερ: Καλά στην υγεία τους τα παιδιά (Pics, Vid)

Οι υπολογιστές του 35χρονου αναμένεται να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα πίσω από τα κίνητρα τις απαγωγής των ανήλικων παιδιών.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η αντιγραφή των σκληρών δίσκων του δράστη ήταν χρονοβόρα με αποτέλεσμα να μην ανακριθεί απόψε αλλά αύριο μετά το πέρας της προσαγωγής του στο Δικαστήριο.

Επίσης να σημειωθεί ότι δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για δεύτερο άτομο στην υπόθεση.

Σε μία άλλη παράμετρο τα δύο αγοράκια μίλησαν στους ανακριτές περιγράφοντας τα όσα εφιαλτικά έζησαν.

Τέλος ένα σημείο που χρήζει προσοχής είναι το γεγονός ότι ο υπό κράτηση 35χρονος φέρεται να ήταν γνωστός στους ψυχιατρικούς κύκλους.

Ιστορικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δράστης ο οποίος είχε το χέρι του δεμένο και προφασιζόμενος τον δάσκαλο ζήτησε από πέντε παιδιά όπως τον βοηθήσουν να μεταφέρει κάτι από το αυτοκίνητο του, με τους δύο δεκάχρονους να το ακολουθούν και ακολούθως τα ίχνη τους χάθηκαν. Όταν διαπιστώθηκε ότι λείπουν σήμανε συναγερμός.

Μετά την πληροφορία υπήρξε πλήρης κινητοποίηση της Αστυνομίας ανακαλώντας μάλιστα και μέλη της δύναμης τα οποία εκείνη την στιγμή ήταν εκτός καθήκοντος.

Το διαμέρισμα όπου ο απαγωγέας κρατούσε τα παιδιά

Απαγωγή 11χρονων: Η κατάσταση της υγείας των δύο αγοριών

Το προφίλ του 35χρονου δράστη

Ο 35χρονος δράστης έμενε στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας στην οδό Τυρνάβου. Οι γείτονες του τον περιγράφουν ως ένα άνθρωπο όχι ιδιαίτερα κοινωνικό που δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τους περίοικους.

Όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες ασχολείτο με τον σχεδιασμό και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Όπως μας δήλωσε άτομο της γειτονιάς μετακόμισε στο διαμέρισμα πριν από περίπου 3 χρόνια και ήταν ένας άνθρωπος που απλά έμπαινε και έβγαινε στο διαμέρισμα περνώντας ουσιαστικά απαρατήρητος.

 

Χάρτης με την τοποθεσία της πολυκατοικίας 

Η κρίσιμη πληροφορία που οδήγησε στον εντοπισμό

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο 24News, o άντρας που ενημέρωσε την Αστυνομία ανέφερε ότι αναγνώρισε τον δράστη από την περιγραφή που έδωσε η Αστυνομία. Όπως εξήγησε, του κίνησε την υποψία ότι ένα από τα αυτοκίνητα του δράστη, δεν είχε προηγουμένως αριθμούς εγγραφής, ενώ σήμερα είχε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε χτυπήσει ο ίδιος την πόρτα του γείτονα φορώντας καπέλο (τραγιάσκα) λέγοντάς του για τα αυτοκίνητα, γεγονός το οποίο και κίνησε τις υποψίες του μάρτυρα που έσπευσε να καλέσει αμέσως την Αστυνομία.

Δείτε τις δηλώσεις:

 

 

 

Η στιγμή του εντοπισμού

Μετά και την λήψη της πληροφορίας δύο αστυνομικοί έφτασαν στην σκηνή και αφού μπήκαν στο διαμέρισμα εντόπισαν τα δύο ανήλικα αγόρια και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ήταν ναρκωμένα. Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι ο δράστη έριξε ηρεμιστικό σε λεμονάδα που έδωσε στους δύο 10χρονους για να την πιουν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων του πρώτου ορόφου το βλέμμα του 35χρονου με το που μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί ήταν απλανές. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και άλλες δυνάμεις που συμμετείχαν στην επιχείρηση σπεύδοντας στην οδό Τυρνάβου.

Στην συνέχεια τα δύο αγόρια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ενώ ο δράστης έμεινε για ώρα στο διαμέρισμα του όπου οι αστυνομικοί έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο ιδιαίτερα στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Μυστήριο γύρω από τα κίνητρα του δράστη

Το γεγονός ότι τα παιδιά ήταν ναρκωμένα, εγείρει με τη σειρά του ερωτήματα εφόσον όπως είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης, κίνητρο του απαγωγέα ήταν τα λύτρα. Ωστόσο, όπως ανέφερε αργότερα, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, αποκλείεται το ενδεχόμενο ο δράστης να ήθελε να ζητήσει λύτρα. Αν τελικά τα παιδιά ήταν ναρκωμένα και με ποιο τρόπο, είναι κάτι που αναμένεται να διαφανεί μετά από σχετικές εξετάσεις.

Οι οποίες, όπως ειπώθηκε από αρμόδιες πηγές πρέπει να γίνουν στο Μακάριο Νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Επίσης ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι οκτώ ώρες μετά την απαγωγή, ο απαγωγέας δεν είχε επικοινωνήσει με τους γονείς για λύτρα, την ώρα που έχει αναφερθεί ότι το κίνητρο του, ήταν τα λύτρα. Κατά δεύτερον το ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στους αστυνομικούς στο διαμέρισμα, και εκείνοι βρήκαν εν συνεχεία τα παιδιά στο χώρο, σαν μην είχε ιδέα την αναστάτωση που είχε προκληθεί ανά το Παγκύπριο από τις ενέργειές του.

Η κατάσταση της υγείας των 10χρονων

Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκαν από εφταμελή πολυθεματική ομάδα ειδικών γιατρών όλες οι ενδεδειγμένες κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις στα δύο 11χρονα παιδιά που απήχθησαν σήμερα το πρωί, και τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.

Τα πρώτα λόγια της αδερφής του Θεμιστοκλή

Η αδερφή του Θεμιστοκλή, που βρέθηκε στο Δημοτικό Σχολείο των Καμάρων, ανέφερε σε δηλώσεις της ότι η οικογένεια ενημερώθηκε από το σχολείο, ωστόσο, λόγω της ταραχής της δεν θέλησε να μιλήσει περισσότερο.

 

Χάρτης με την τοποθεσία του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων

Ανακοίνωση Αστυνομίας για τις έρευνες και εντοπισμό των ανήλικων

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση απαγωγής δύο 10χρονων μαθητών, το πρωί, από δημοτικό σχολείο, στην επαρχία Λάρνακας. Τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν νωρίς το απόγευμα σε διαμέρισμα 35χρονου, στην περιοχή του σχολείου, μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων πληροφοριών. Για τον εντοπισμό των δύο παιδιών, στήθηκε από την πρώτη στιγμή γιγαντιαία επιχείρηση, από την Αστυνομία.

Τα δύο παιδιά απήχθηκαν γύρω στις 7.40π.μ. σήμερα, από την αυλή του σχολείου τους. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, κατά τον πιο πάνω χρόνο, άγνωστο πρόσωπο εισήλθε στην αυλή του σχολείου, προσέγγισε τα παιδιά και τα έπεισε να τον ακολουθήσουν με αποτέλεσμα, από εκείνη τη στιγμή, να χαθούν τα ίχνη τους.

Από την πρώτη στιγμή που έφθασε η πληροφορία στην Αστυνομία, ισχυρές δυνάμεις μετέβησαν στην περιοχή του σχολείου, από όπου ξεκίνησε η τιτάνια προσπάθεια εντοπισμού των παιδιών. Για συντονισμό των ενεργειών των αστυνομικών δυνάμεων, στήθηκαν δύο Κέντρα Συντονισμού, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας και το Αρχηγείο Αστυνομίας, ενώ επικεφαλής της επιχείρησης τέθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Γύρω στις 3:00 το απόγευμα, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, έγινε έρευνα σε συγκεκριμένο διαμέρισμα στη Λάρνακα, όπου εντοπίστηκαν οι δύο δεκάχρονοι, καθώς και ο 35χρονος ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα που αφορά αρπαγή ή απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και ανακρίνεται .

Στις επιχειρήσεις για εντοπισμό των δύο μαθητών συμμετείχαν η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, ο Ουλαμός Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων και ο Ειδικός Ουλαμός Μοτοσικλετιστών Αρχηγείου, το ΤΑΕ Αρχηγείου και ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

Πολιτικοί - Αστυνομία - Κόσμος έγιναν όλοι μια γροθιά

Επικεφαλής της επιχείρησης για εντοπισμό των ανηλίκων τέθηκε ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας, κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου. Στο σχολείο έσπευσαν ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Παιδείας, Ιωνάς Νικολάου και Κώστας Χαμπιαούρης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου τόνιζε από την αρχή πως είχαν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για εντοπισμό των ανηλίκων αλλά και ότι είχε ζητηθεί βοήθεια από το εξωτερικό.

Την ίδια ώρα οι εκκλήσεις της Αστυνομίας και των υπουργών, προς του πολίτες, να επικοινωνήσουν σε περίπτωση που γνωρίζουν το οτιδήποτε για την υπόθεση, αλλά και η περιγραφή του δράστη, έπιασε τόπο. Μετά από μερικές ώρες, πολίτης επικοινώνησε με την Αστυνομία αναφέροντας πως ο ύποπτος πιθανώς να διαμένει σε πολυκατοικία πίσω από το σχολείο. Η εν λόγω πληροφορία τελικά αποδείχθηκε ορθή, αφού ο δράστης εντοπίστηκε στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Τύρναβου. Ο ύποπτος 35χρονος συνελήφθη και οι δύο ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Πρόσοψη της πολυκατοικίας που διαμένει ο απαγωγέας

Ο πατέρας ενός εκ των δύο παιδιών

Ικανοποίηση Προέδρου Αναστασιάδη για την ανεύρεση των δύο παιδιών

Ικανοποίηση για την ανεύρεση των δύο παιδιών από τη Λάρνακα εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για το θέμα των δύο παιδιών στη Λάρνακα, είπε ότι «είμαι απόλυτα ενήμερος από την πρώτη στιγμή της διάπραξης του εγκλήματος, αλλά και μέχρι την ανεύρεση των δύο παιδιών. Είναι μια χωρίς αμφιβολία πράξη καταδικαστέα. Αυτό που θέλω είναι να συγχαρώ θερμά για την κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, των εθελοντών, των πολιτών γενικότερα για την κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση που επέδειξε ο κυπριακός λαός και έτσι να έχουμε άμεσα αποτελέσματα».

Συγχαρητήρια στην Αστυνομία Κύπρου, σε όλες τις Αρχές της Δημοκρατίας, για την τιτάνια επιχείρηση αλλα και σε ολους τους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση