ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ψηφίστηκε η κατάργηση της αλλαγής ώρας από το 2021

Απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου

Τον τερματισμό της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή από το 2021, ψήφισε το μεσημέρι της Τρίτης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν περιθώριο έως τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν.

Η αρχή είχε γίνει στις αρχές Μαρτίου στην Επιτροπή Μεταφορών η οποία είχε ψηφίσει ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της EE, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη - μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Oı επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι η αλλαγή της ώρας είχε αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.

Σύμφωνα με μελέτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, "η επίδραση στον ανθρώπινο βιορυθμό από την αλλαγή ώρας μπορεί να είναι πιο σοβαρή από ό, τι θεωρήθηκε προηγουμένως"

Πότε αλλάζει η ώρα για το 2019

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η περίοδος της Θερινής Ώρας για το 2019 θα αρχίσει η ώρα 03:00 το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου. Κατά την ώρα αυτή, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μία ώρα μπροστά.

Σχετικό Διάταγμα δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 13 Ιουλίου 2018 (Ε.Ε Παρ. ΙΙΙ(Ι), Αρ.5098, Κ.Δ.Π 207/2018).

Η περίοδος της Θερινής Ώρας θα τερματιστεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019.

Ο πιο πάνω θεσμός εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X