ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Γυμνές φωτογραφίες ο λόγος για το άγριο φονικό στις φυλακές

Ροζ σκάνδαλο, ναρκωτικά και απάθεια συνθέτουν το παζλ της δολοφονίας

24news team

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας οδηγήθηκαν δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Tansu Cidan στις Κεντρικές Φυλακές που διαπράχθηκε στις 27 Οκτωβρίου. Τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα από πλευράς της κατηγορούσας Αρχής προκαλούν συγκλονισμό και πολλά ερωτήματα. Ροζ σκάνδαλο, ναρκωτικά και απάθεια συνθέτουν το παζλ της φρικτής δολοφονίας.

Παραδέχθηκαν ενοχή σε δύο κατηγορίες

Οι δύο κατάδικοι παραδέχθηκαν δύο κατηγορίες, αυτής της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης και τη χρήση μεθαμφεταμίνης ενώ απαλλάχθηκαν από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Οι δικηγόροι των δύο κατηγορούμενων, ζήτησαν χρόνο ώστε να μελετήσουν το μαρτυρικό υλικό και να αγορεύσουν στις 17 Ιανουαρίου για μετριασμό της ποινής τους. Σημειώνεται πως και οι δύο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Οι γυμνές φωτογραφίες της γυναίκας του… όπλισαν το χέρι του

Όπως προκύπτει από τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 26/10/22, το θύμα της άγριας δολοφονίας εισήλθε σε άλλο κελί ενώ σε αυτό τον ακολούθησε ο βασικός ύποπτος ο οποίος άρχισε να τον ξυλοφορτώνει παρόντος του δεύτερου κατηγορούμενου.

Ένας κρατούμενος επί δύο μέρες ξυλοφόρτωνε άγρια συγκρατούμενό του και κανείς υπεύθυνος δεν μπόρεσε να βάλει σε αυτό ένα τέλος πριν οδηγηθούμε στο φονικό

Ο φερόμενος δολοφόνος σε έξαλλη κατάσταση ζητούσε από το θύμα, το οποίο αιμορραγούσε, να του δώσει τους κωδικούς του λογαριασμού του στο gmail γιατί υποψιαζόταν πως εκεί υπήρχαν γυμνές φωτογραφίες της γυναίκας του.

Αφού τα αίματα άναψαν για τα καλά το θύμα υποστήριζε πως δεν θυμόταν τους κωδικούς του κάτι που ωστόσο εκνεύρισε περισσότερο τον φερόμενο δράστη που άρχισε να εκτοξεύει απειλές.

Εκτός εαυτού ο βασικός ύποπτος του φονικού ξυλοκοπούσε τον Cidan, χρησιμοποιώντας ξυράφι και ξύλα ενώ παράλληλα ζήτησε από τον τρίτο κατηγορούμενο να βιντεογραφήσει την εγκληματική του συμπεριφορά.

Μη αντιδρώντας οι δύο κατηγορούμενοι παρακολουθούσαν το αποτρόπαιο θέαμα ζητώντας από το θύμα να πει τους κωδικούς του για να σωθεί.

Φοβήθηκαν και δεν έκαναν τίποτα οι δύο κατηγορούμενοι

Το πρώτο περιστατικό έλαβε τέλος και ο Cidan οδηγήθηκε υποβασταζόμενος στο κελί του, ωστόσο, ο φερόμενος δράστης επέστρεψε με τις ίδιες άγριες διαθέσεις την επόμενη μέρα (σ.σ θα έπρεπε να λαμβάνονταν μέτρα αφού προηγήθηκε ο ξυλοδαρμός), χτυπώντας και επιμένοντας πως το θύμα κατείχε γυμνές φωτογραφίες της γυναίκας του. Από πλευράς τους οι δύο κατηγορούμενοι που ήταν παρόντες έμειναν για μια ακόμα φορά αμέτοχοι και απλοί θεατές.

Στις καταθέσεις τους ανέφεραν ότι από φόβο δεν προέβησαν σε οποιαδήποτε πράξη για να αποτρέψουν τον θάνατο του Cidan ενώ και οι δύο παραδέχθηκαν πως έκαναν χρήση ναρκωτικών, τα οποία προμηθεύτηκαν από άλλο πρόσωπο εντός των φυλακών.

Ναρκωτικά, γυμνές φωτογραφίες, φονικό μέσα στις κεντρικές φυλακές

Όπως σημειώσαμε εξ αρχής ερωτήματα που σίγουρα οφείλουν να απαντηθούν, εύλογα προκύπτουν, μετά και τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Κακουργιοδικείου. Ποιος προμηθεύει ναρκωτικές ουσίες εντός των φυλακών; Είναι τόσο εύκολο δηλαδή σε ένα σωφρονιστικό, κατά τα άλλα, ίδρυμα να διακινούνται ναρκωτικά;

Ένας κρατούμενος επί δύο μέρες ξυλοφόρτωνε άγρια συγκρατούμενό του και κανείς υπεύθυνος δεν μπόρεσε να βάλει σε αυτό ένα τέλος πριν οδηγηθούμε στο φονικό.

Θύμα και δράστης (σ.σ και όχι μόνο) είχαν αποδεδειγμένα κινητά τηλέφωνα εντός των φυλακών ενώ ο δεύτερος φαίνεται να εξαγριώθηκε όταν υποψιάστηκε πως ο πρώτος είχε γυμνές φωτογραφίες της γυναίκας του, τις οποίες πώς και με ποιο τρόπο βρήκε;

Μια υπόθεση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, μια δολοφονία η οποία αποκαλύπτει το καθεστώς των φυλακών, ένα έγκλημα που θα πρέπει να προβληματίσει.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση