ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γράφτηκε ο επίλογος - 25 χρόνια στη φυλακή ο αδελφοκτόνος των Κλαυδιών

Η 21χρονη Μαρία Χάρπα, έπεσε νεκρή στο σπίτι της μετά από πυροβολισμό από το όπλο του αδελφού της

24news team

Ποινή φυλάκισης 25 ετών επέβαλε την Δευτέρα (19/7) το Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου, στον 24χρονο Ηλία Χάρπα που σκότωσε την 21χρονη αδελφή του Μαρία, μέσα στο ίδιο τους του σπίτι στα Κλαυδιά της Λάρνακας, τον Μάιο του 2020.

O κατηγορούμενος θυμίζουμε ότι αντιμετώπιζε κατηγορίες ανθρωποκτονίας της Μαρίας Χάρπα, κλοπής σφαιρών και πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς σε σχέση με την καταστροφή των φρένων του αυτοκινήτου της αδελφής του.

Το Κακουργιοδικείο θυμίζουμε ότι έκρινε «ένοχο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας» τον κατηγορούμενο σε δύο κατηγορίες που αφορούν ηθελημένη ανθρωποκτονία της αδελφής του και κλοπή οκτώ σφαιρών, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είχε κατηγορηθεί πως προκάλεσε το θάνατο της αδελφής του, η οποία πλήγηκε από στρατιωτικό τυφέκιο το οποίο είχε στην κατοχή του ενώ οι δύο βρίσκονταν στο πατρικό τους στο χωριό Κλαυδιά, ότι έκλεψε οκτώ σφαίρες κινέζικης κατασκευής και προέλευσης, ιδιοκτησία της Εθνικής Φρουράς καθώς και ότι εσκεμμένα και παράνομα προξένησε ζημιά στο αυτοκίνητο του θύματος καταστρέφοντας τα δύο μπροστινά φρένα πέδησης με μαχαίρι.

Σημειώνεται ότι ο νεαρός αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της κλοπής σφαιρών της Εθνικής Φρουράς, ωστόσο παραδέχθηκε την κατηγορία για δολιοφθορά στο αυτοκίνητο της αδελφής του, κάτι για το οποίο επικαλέστηκε προσωπικές διαφορές με το θύμα, ομολογώντας ότι έκοψε τα φρένα του αυτοκινήτου της 21χρονης.

Η τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της 5ης Μαϊου 2020 στο πατρικό σπίτι της οικογένειας στα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας, στο οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια.

Ο 24χρονος κρατούσε και καθάριζε το στρατιωτικό του τυφέκιο όταν αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα μια σφαίρα να πλήξει την αδελφή του στο κεφάλι αφήνοντάς την επιτόπου νεκρή, ενώ την ίδια ώρα στο σπίτι βρισκόταν η μητέρα τους.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X