ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γκάφα σε Λύκειο της Λεμεσού - Έδωσαν λάθος γραπτό στους μαθητές

Τι αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας και η Ομοσπονδία Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης για το περιστατικό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λάθος δοκίμιο δόθηκε κατά τη διεξαγωγή των απολυτήριων εξετάσεων στο μάθημα της βιολογίας, στο Λύκειο Αγίου Αθανασίου της Λεμεσού, τη Δευτέρα το πρωί. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, το ζήτημα επιλύθηκε άμεσα με την εκτύπωση των σωστών δοκιμίων, ενώ από πλευράς της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, τονίστηκε ότι την ευθύνη την είχαν οι δύο εκπαιδευτικοί που έπρεπε να τυπώσουν και να πολλαπλασιάσουν το εξεταστικό δοκίμιο.

Υπ. Παιδείας: «Εντοπίστηκε στα πρώτα πέντε λεπτά»

Σύμφωνα με τον πρώτο λειτουργό εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργο Κουτσίδη, το συμβάν σημειώθηκε τη Δευτέρα το πρωί, σημειώνοντας ότι εκτυπώθηκε λάθος γραπτό του μαθήματος της Βιολογίας, το οποίο αντί να είναι της Γ’ Λυκείου Μέσης Εκπαίδευσης, ήταν της Γ’ Λυκείου της Τεχνικής Σχολής. Ο κ. Κουτσίδη εξήγησε ότι το λάθος «εντοπίστηκε στα πρώτα πέντε λεπτά, αποσύρθηκε, αποσύρθηκαν τα τετράδια, εκτυπώθηκε το νέο σωστό γραπτό και δόθηκε παράταση στους μαθητές».

Ανέφερε επίσης ότι οι μαθητές της τάξης οι οποίοι ξεκινούσαν τις εξετάσεις η ώρα 10:30 το πρωί, αντί να τελειώσουν τις εξετάσεις στις 12:00 προκαθορισμένη ώρα, τελείωσαν γύρω στις 12:20, καθώς τους δόθηκε παράταση. Σε ερώτηση εάν υπήρξαν παράπονα ή αναστάτωση από το συμβάν, ο λειτουργός εκπαίδευσης του Υπουργείου ανέφερε πως σε άμεσο χρόνο διορθώθηκε το λάθος, καθώς το γραπτό βρισκόταν στην πλατφόρμα και το συμβάν συνέβη σε μόνο ένα σχολείο.

Λ. Κωνσταντίνου: «Από ότι φάνηκε κινήθηκαν επιπόλαια»

Ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Λοΐζος Κωνσταντίνου, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, εξήγησε ότι «το γραπτό αποστέλλεται το πρωί με κωδικό σε όλα τα σχολεία και έχουν ευθύνη δύο εκπαιδευτικοί να το τυπώσουν και να το πολλαπλασιάσουν για να δοθεί στους μαθητές για την εξέταση».

«Από ότι ενημερωθήκαμε, εκτυπώθηκε λανθασμένο γραπτό, το οποίο προοριζόταν για άλλους μαθητές. Το είδαν οι συγκεκριμένοι μαθητές και αντέδρασαν» είπε ο κ. Κωνσταντίνου, ενώ παράλληλα τόνισε πως εάν πήγαινε για διόρθωση, μετά θα μηδενίζονταν οι μαθητές.

Στο ερώτημα για το πώς συνέβη το λάθος, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως ενδεχομένως να «κατέβασαν άλλο file από αυτό που έπρεπε να κατεβάσουν. Από ότι φάνηκε κινήθηκαν επιπόλαια». Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι την ευθύνη για το συμβάν την είχαν τα δύο άτομα που έχουν τη πρόσβαση για να δοθεί το εξεταστικό δοκίμιο στους μαθητές. «Εκείνος που έχει την ευθύνη όφειλε να το διαβάσει πριν το τυπώσει», είπε.

Σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων, μιλώντας στην «Καθημερινή», ανέφερε πως αυτή ήταν γύρω στα 30 λεπτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X