ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε αναμμένα κάρβουνα τα ζευγάρια:«Γίνεται να κάνω γάμο και να μην χορέψω;»

Πότε αναμένεται το πρωτόκολλο για τις εκδηλώσεις

Πάρια Ευσταθίου

Όλα του γάμου δύσκολα και σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός... Μόνο που στην περίπτωση της πανδημίας τα πράγματα είναι ιδιαίτερα περίπλοκα.

Σε αναμονή βρίσκονται εκατοντάδες ζευγάρια που προγραμμάτιζαν την ωραιότερη μέρα της ζωής τους, αλλά αναγκάστηκαν να την ακυρώσουν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Αναστάτωση και σύγχυση επικρατεί μετά και την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος για τις εκδηλώσεις γάμου και βάφτισης από το Υπουργείο Υγείας, (Δες ΕΔΩ) αφού όλοι αναμένουν το πρωτόκολλο που θα διευκρινίζει λεπτομέρειες που αφορούν τον χορό, την αποστολή sms και το αν ο γάμος θα πρέπει να τελειώσει πριν από τις 11 το βράδυ με βάση το κέρφιου.

Το 24News επικοινώνησε με τον κ.Πάρη Αναστασίου, Εκτελεστικό Γραμματέα του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (ΠΑΣΥΕΠΕΚ).

«Ο κόσμος είναι σε αναμμένα κάρβουνα.Ούτε κλείνουν, ούτε ακυρώνουν και ο λόγος είναι πως αναμένουμε ακόμα το πρωτόκολλο για να ξέρουμε τι θα ισχύσει. Ο κόσμος θέλει να ξέρει αν θα μπορεί να χορέψει στον γάμο του, αν το ζευγάρι και οι καλεσμένοι θα χρειαστεί να στείλουν sms και αν ο γάμος πρέπει να τελειώσει πριν από τις 11 το βράδυ. Είναι ερωτήματα που προβληματίζουν τα νέα ζευγάρια και αναμένουμε να ξεκαθαριστούν από το Υπουργείο Υγείας, πιθανόν την ερχόμενη Τρίτη». 

Δεδομένου του ότι κάθε χρόνο οι γάμοι που πραγματοποιούνταν στην Κύπρο ήταν περίπου 13.000 και με την υπάρχουσα κατάσταση, με ζευγάρια που βρίσκονται σε αναμονή, ο αριθμός όσων περιμένουν να παντρευτούν είναι πολύ μεγάλος. Όπως τόνισε ο κ.Αναστασίου, τα ζευγάρια είναι πολύ προβληματισμένα αφού υπάρχουν περιπτώσεις που αναγκάζονται να ακυρώσουν τον γάμο τους για τρίτη φορά.

Αναστάτωση προκαλεί και το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες την επανέναρξη των γάμων και βαφτίσεων και δεν αφήνει περιθώριο στα ζευγάρια να προγραμματιστούν. «Χρειάζονται τουλάχιστον τρεις μήνες προετοιμασίας για να μπορέσει να γίνει ο γάμος. Σε ένα μήνα δεν μπορείς να κλείσεις ούτε αίθουσα, ούτε εκκλησία, ούτε να εκτυπώσεις προσκλητήρια και να καλέσεις. Είναι ξεκάθαρο πως οι παραδοσιακοί γάμοι όπως τους ξέραμε δεν μπορούν να οργανωθούν πλέον». Μάλιστα πολλά είναι τα ζευγάρια που θα ακυρώσουν τον γάμο τους για τέταρτη φορά και θα τον μεταφέρουν τους φθινοπωρινούς μήνες που ίσως βελτιωθεί η κατάσταση.

«Αν κάποιος έχει προγραμματίσει τον γάμο του τον Ιούνη, δεν ξέρει αν θα μπορέσει να χορέψει. Γίνεται να κάνω τον γάμο μου και να μην μπορέσω να χορέψω ή να μην μπορώ να κάνω αλλάματα με την οικογένειά μου; Είναι κάποια από τα ερωτήματα που θέτουν τα ζευγάρια».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση