ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί υπάρχει κόσμος που δεν πιστεύει τις καιρικές προειδοποιήσεις;

«Δεν είμαστε σε θέση να ανοίξουμε το κινητό τους» - Η θέση μετεωρολόγου, οι τίτλοι και η συνήθεια του κόσμου

24news team

Για ποιο λόγο υπάρχει κόσμος που δεν πιστεύει στις προγνώσεις του Τμήματος Μετεωρολογίας όταν αναφέρονται σε προειδοποιήσεις, βροχές, καταιγίδες ή έντονα καιρικά φαινόμενα; Ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Μετεωρολογίας, Ανδρέας Χρυσάνθου, έδωσε τη δική του εξήγηση, μιλώντας στην τηλεόραση του ΡΙΚ (31/8).

Η Σταυριανή Κωνσταντίνου, εκ των παρουσιαστών της εκπομπής «Πρώτη Ενημέρωση», ανέφερε πως σε όποιον έλεγε για την έγκαιρη προειδοποίηση για τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου (29/8), την κορόιδευε, θέτοντας στον Ανδρέα Χρυσάνθου το ερώτημα αν τίθεται θέμα αξιοπιστίας του Τμήματος Μετεωρολογίας.

«Στο νησί εκδίδονται προειδοποιήσεις. Οι κίτρινες προειδοποιήσεις είναι ενημερωτικού χαρακτήρα και υπάρχει ένας χρονικός προσδιορισμός. Όταν εκδίδεται προειδοποίηση για εσωτερικό και ορεινά ή για τα δυτικά ή μόνο για συγκεκριμένη περιοχή, τότε ο κόσμος οφείλει να διαβάσει την προειδοποίηση, να αντιληφθεί πού αφορά», ανέφερε αρχικά ο μετεωρολογικός λειτουργός.

«Έχουμε δει πάρα πολλές φορές να έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τα ορεινά, για το εσωτερικό και να περιμένουμε στην επαρχία της Πάφου και στις παράλιες περιοχές να πάρουμε φαινόμενα ενώ δεν αναφέρεται η προειδοποίηση για εκεί.

Πολλές φορές, διαβάζοντας στο διαδίκτυο, κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χωρίς να υπάρχει το λεκτικό για ποιες περιοχές, κι έτσι υπάρχει μια γενικότητα ότι εκδίδονται προειδοποιήσεις ενώ δεν γίνεται τίποτε», συνέχισε ο Ανδρέας Χρυσάνθου.

«Ας μην περιοριστούμε στον τίτλο»

«Ας ανοίξουμε το δελτίο να το διαβάσουμε, ας ανοίξουμε την προειδοποίηση να τη διαβάσουμε, τι περιμένουμε και πού. Ας μην περιοριστούμε στον τίτλο μιας ηλεκτρονικής εφημερίδας. Στο δελτίο υπάρχει αναλυτικότατη αναφορά, τι γίνεται σε όλη την επικράτεια. Πού περιμένουμε τις βροχές», πρόσθεσε.

«Είναι εντυπωσιακό», επισήμανε, «ότι υπάρχει αναλυτικότατη ενημέρωση και ακόμα μπερδευόμαστε διαβάζοντας μόνο τους τίτλους».

Για να καταλήξει λέγοντας πως «καταλαβαίνουμε τον κόσμο ότι μπορεί να μπερδευτεί με κάποια λεκτικά όμως δεν είμαστε σε θέση να ανοίξουμε το κινητό του καθενός και να του πούμε, διάβασε το δελτίο, διάβασε την προειδοποίηση για ποιες περιοχές αφορά».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση