ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φώναξαν για τα εμβόλια και τα μέτρα έξω από τη Βουλή

Τι ζήτησαν

24news team

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (20/1) αφού πολίτες μαζεύτηκαν έξω από το χώρο της Βουλής και φώναξαν ενάντια στα εμβόλια και στα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση κατά του κορωνοϊού.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζήτησαν να στείλουν εκπρόσωπο μέσα στη Βουλή, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

Σημειώνεται πώς η διαμαρτυρία εξελίχθηκε χωρίς το παραμικρό επεισόδιο ενώ μέλη της Αστυνομίας υπήρχαν στο σημείο για την αποτροπή δυσάρεστων καταστάσεων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σάββας Σωτηρίου για τον σκοπό της διαμαρτυρίας ανέφερε πως βρίσκονται εδώ λόγω των παράλογων μέτρων και διαταγμάτων που εκδίδει η Κυβέρνηση.

Είπε πως έχουν πλέον καταργηθεί τα βασικά και συνταγματικά τους δικαιώματα, ασκώντας η Κυβέρνηση έναν έμμεσο εξαναγκασμό ώστε οι πολίτες να χορηγηθούν το εμβόλιο.

Για τα rapid test ανέφερε ότι, «Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας το επιβάλουν, ούτε καν μας ρώτησαν αν κρατούμε 5 ευρώ για να διενεργούμε rapid test κάθε 2 μέρες για να πηγαίνουμε στο χώρο εργασίας μας. Εξαναγκαζόμαστε να πληρώνουμε rapid test για να πηγαίνουμε δουλειά».

Αναφορικά με το νομοσχέδιο περί «Μολυσματικών ασθενειών Νόμο του 2021» που συζητείτε σήμερα στην Επιτροπή Υγείας είπε ότι εάν περάσει και εφαρμοστεί θα είναι εντελώς παράλογο.

Επίσης, μας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του πως τα κόμματα και η Κυβέρνηση τηρούν σιγή ισχύος. «Εμείς περιμένουμε αυτούς τους ανθρώπους που εκλέξαμε να μας αντιπροσωπεύουν. Αυτοί οι ανθρώποι εδώ και δύο χρόνια σιωπάνε. Αφήσανε τη μπάλα πάνω στον Υπουργό, διοικώντας ο ίδιος με παράνομα διατάγματα».

Τέλος, άφησε υπόνοιες και για τις προεδρικές εκλογές πως όσοι δεν τους άκουσαν και «έπεξαν πελλό» θα τιμωρηθούν εκλογικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X