ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκληρές εικόνες - Σκυλιά θαμμένα σε λάκκο στον Κόρνο

Ειδοποιήθηκε το αρχηγείο αστυνομίας αλλά και ο διευθυντής των κτηνιατρικών υπηρεσιών

24news team

Αποτροπιασμό προκαλούν εικόνες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν νεκρά σκυλιά σε κατάσταση αποσύνθεσης. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή του Κόρνου, όπου εντοπίστηκε λάκκος με δεκάδες θαμμένα σκυλιά, κοντά σε ιδιωτικό χώρο κράτησης σκύλων.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση, ειδοποιήθηκαν το αρχηγείο αστυνομίας αλλά και ο ίδιος ο διευθυντής των κτηνιατρικών υπηρεσιών κ. Χριστόδουλος Πίπης, του οποίου η επίσκεψη ηταν ήδη προγραμματισμένη στο εν λόγω υποστατικό και βρισκόταν ήδη στον χώρο.

Αυτούσια η ανάρτηση:

Η φρίκη και το αποτέλεσμα της αδιαφορίας των κοινοτικών συμβουλίων εδώ και 21 χρόνια εις βάρος των σκύλων δεν έχει τέλος.
Σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα που αφορά έντεκα κοινότητες, Κόρνος, Πυργά, Δελίκηπος, Αναφωτία,Αγγλισίδες, Μοσφιλωτή, Ψευδάς, Κοφίνου, Αγία Αννα, Σιά και Λύμπια που φέρεται άμεσα ή έμμεσα να επλέκονται και ένα υποστατικό κράτησης σκύλων στον Κόρνο, σήμερα δυστυχώς αναδείχθηκε η φρίκη της αμέλειας των κοινοτικών συμβουλίων.
Εντοπίστηκε αρχικά σε παρακείμενο χωράφι κοντά στο υποστατικό ένας μικρός λακκος με θαμμένα τρία σκυλιά. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο αστυνομίας αλλά και ο ίδιος ο διευθυντής των κτηνιατρικών υπηρεσιών κ. Χριστόδουλος Πίπης, του οποίου η επίσκεψη ηταν ήδη προγραμματισμένη στο εν λόγω υποστατικό και βρισκόταν ήδη στον χώρο.
Με την βοήθεια εκσκαφέα σε λάκκο περίπου τρία επί δυο μέτρα πλάτος και βάθος δύο μέτρα, εντοπίστηκαν δεκάδες νεκρά σκυλιά σε κατάσταση αποσύνθεσης, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να προσδιορίσουμε τον αριθμό των νεκρών σκύλων .
Η σκηνή θύμιζε μια τραγωδία μαζικής δολοφονίας με εκατοντάδες οστά σκύλων διάσπαρτα στο έδαφος.
Κάποια από αυτά παραληφθηκαν από τον ίδιο τον διευθυντή των κτηνιατρικών υπηρεσιών και θα γίνει σε αυτά νεκροψία.
Την υπόθεση πλέον την έχει αναλάβει το τμήμα ανίχνευσεως εγκλημάτων της Λάρνακας και ο αστυνομικός σταθμός Κοφίνου.
Σήμερα δεν ήταν απλά ένα πλήγμα για την ευημερία των ζώων, αλλά πλήγμα και για την κοινωνία μας και κυρίως του πολιτισμού της χώρας μας.
Κάνουμε έκκληση για ακόμη μια φορά σε όλα τα κοινοτικά συμβούλια να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εφαρμόσουν τους νόμους για την ευημερία των ζώων.
Τα ζώα έχουν δικαιώματα και κυρίως το δικαίωμα της ζωής.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον διευθυντή των κτηνιατρικών υπηρεσιών κ. Χριστόδουλο Πίπη και την κ. Τούλα Ναθαναήλ από το Κ.Ε.Κ.Κ για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μας για βοήθεια και την παρουσία τους σήμερα στο εν λόγω υποστατικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση