ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Φούρνος» η Κύπρος – Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία

Πότε τίθεται σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση

24news team

Σε ισχύ τίθεται στις 11:00 η πορτοκαλί προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει γύρω στους 44 βαθμούς και θα έχει ισχύ μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση 

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη μέχρι και την Τετάρτη, οι συγκεντρώσεις της οποίας κατά διαστήματα ενδέχεται να είναι αυξημένες.

Ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 44 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα ανατολικά και τα νότια παράλια, γύρω στους 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 35 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τρίτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη και την Πέμπτη, για να κυμανθεί ωστόσο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση