ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Φόνος Πολυκάρπου: Τι αναμένουν από τη Γενική Εισαγγελέα

Εισήγηση για την τροποποίηση του κατηγορητηρίου από φόνο εκ προμελέτης σε ανθρωποκτονία

ΚΥΠΕ

Εκ νέου αναβολή δόθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου στην υπόθεση φόνου εκ προμελέτης με θύμα τον 58χρονο Ιωάννη Πολυκάρπου, εν αναμονή απάντησης από τη Γενική Εισαγγελία στην εισήγηση για την τροποποίηση του κατηγορητηρίου από φόνο εκ προμελέτης σε ανθρωποκτονία, με κατηγορούμενο 45χρονο.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή δικάσιμο από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, το θέμα της τροποποίησης του κατηγορητηρίου τέθηκε ενώπιον της Γενικής Εισαγγελίας και αναμένεται απάντηση.

Ως εκ τούτου, η υπόθεση πήρε εκ νέου αναβολή. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 45χρονου, δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής για μετέπειτα προγραμματισμό της υπόθεσης.

Το Δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για προγραμματισμό της ακρόασης στις 25 Οκτωβρίου 2023, στις 09:30 το πρωί και διέταξε όπως ο 45χρονος κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος έχει απαντήσει ότι δεν παραδέχεται τις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων, επιθετικού όπλου και κάνναβης, ενώ παραδέχτηκε τη χρήση κάνναβης.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, ο Πολυκάρπου τραυματίσθηκε θανάσιμα, όταν παρασύρθηκε με τη μοτοσικλέτα του από όχημα που σύμφωνα με την κατηγορία, οδηγούσε ο 45χρονος. Η θανατηφόρα οδική σύγκρουση σημειώθηκε τα ξημερώματα της 21ης Ιανουαρίου, στη λεωφόρο Τάφων των Βασιλέων και ο οδηγός εγκατέλειψε τη σκηνή.

Μετά τη σύγκρουση, ο 58χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση