ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Λεύκαρα: Εξετάστηκε από ψυχίατρο ο 25χρονος - Η διάγνωση

Συνεργάζεται με τις Αρχές ο 25χρονος πατροκτόνος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε σήμερα για άλλες τρεις μέρες το διάταγμα κράτησης 25χρονου από τα Λεύκαρα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης του πατέρα του, Frederic George Clifford Brian, ηλικίας 64 ετών, που διαπράχθηκε στις 9 Αυγούστου 2020 στα Λεύκαρα της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία φιλικό πρόσωπο του 64χρονου μόνιμου κάτοικου Λευκάρων, είχε καταγγείλει στις 8 Αυγούστου, ότι δεν έδωσε σημεία ζωής για δέκα μέρες. Από εξετάσεις που διενήργησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λευκάρων εντοπίστηκε σε ορεινή περιοχή λυόμενο υποστατικό, στο οποίο διέμενε τα τελευταία επτά χρόνια ο 64χρονος.

Τα μέλη της Αστυνομίας εισήλθαν στο υποστατικό και εντόπισαν τον 64χρονο σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, ενώ ηγέρθησαν υποψίες ότι πιθανόν να επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια αφού στην ωμοπλάτη του θανόντα εντοπίστηκαν τρύπες που πιθανό να προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο.

Στη σκηνή κλήθηκαν οι Ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους, Νικόλας Χαραλάμπους και Ορθόδοξος Ορθοδόξου και μαζί με την Αστυνομία προέβησαν σε αυτοψία, ενώ το βράδυ διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή στη σορό του θύματος η οποία κατέδειξε ότι ο θάνατος του προήλθε από πέντε τραύματα στην ραχιαία χώρα που προκλήθηκαν από νήσσον και τέμνον όργανο.

Η Αστυνομία άρχισε έρευνες και ανακρίσεις στην περιοχή των Λευκάρων και ανακρίθηκαν πρόσωπα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος, μεταξύ των οποίων και ο 25χρονος γιος του.

Σε θεληματική του κατάθεση ο 25χρονος παραδέχθηκε πως στις τρεις τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου, μετέβη περπατητός στο υποστατικό όπου διέμενε ο πατέρας του και τον σκότωσε με τη χρήση μαχαιριού.

Εξήγησε επίσης ότι ο λόγος που σκότωσε τον πατέρα του ήταν επειδή πληροφορήθηκε πως ο 64χρονος ζητούσε την επιμέλεια της 15χρονης αδελφής του, η οποία τελεί υπό την επίβλεψη του Γραφείου Ευημερίας και διαμένει σε Στέγη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο ύποπτος συνεργάζεται με τους ανακριτές της υπόθεσης και καθ’ υπόδειξη του εντοπίστηκε το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να σκότωσε τον πατέρα του.

Ακόμα ύστερα από υπόδειξη του νεαρού, η Αστυνομία εντόπισε τα ρούχα και το πορτοφόλι του 64χρονου, τα οποία πήρε μαζί του ο νεαρός φεύγοντας από το υποστατικό όπου διέμενε ο πατέρας του, μετά την διάπραξη του αδικήματος, σε μια προσπάθεια να φανεί πως το έγκλημα έγινε μετά από ληστεία.

Ο 25χρονος εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο ο οποίος αποφάνθηκε ότι έχει πλήρη συναίσθηση και είναι σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία που θα ξεκινήσει εναντίον του αμέσως μόλις οι ανακριτές συμπληρώσουν το φάκελο της υπόθεσης.

Η Αστυνομία έλαβε επίσης καταθέσεις από τον τόπο διαμονής, το φιλικό, οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του υπόπτου και το Γραφείο Ευημερίας, ενώ μέρος των ερευνών των ανακριτών της υπόθεσης αποτελούν και οι συνθήκες διαβίωσης του 64χρονου στο λυόμενο υποστατικό στα Λεύκαρα.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X