ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Λάρνακας: Με την ίδια γυναίκα θύτης και θύμα

«Κλειδί» η μαρτυρία της γυναίκας

24news team

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης (27/8) ο 26χρονος Ινδός που ομολόγησε τον φόνο του 33χρονου  Popa Andrei από την Ρουμανία, το άψυχο σώμα του οποίου εντοπίστηκε την Τετάρτη (26/8) σε προχωρημένη σήψη και θαμμένος σε χωράφι κάτω από σωρούς άμμου, πίσω από πρατήριο βενζίνης που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λάρνακα.

Το Δικαστήριο διέταξε την 8ημερη προσωποκράτησή του. 

Όσα ισχυρίζεται ο 26χρονος:

Ανακρινόμενος ο 26χρονος, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος, το 2018 παντρεύτηκε εικονικά με γυναίκα από τη Ρουμανία, η οποία ήταν σύντροφος και του άτυχου 33χρονου και μετά την τέλεση του γάμου, αυτή εγκαταλείπει την Κύπρο.

Τον περασμένο μήνα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 26χρονου, οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κύπρο, του ζήτησε να παρουσιαστεί με την σύζυγό του και να προσκομίσουν σχετικά έγγραφα. Αυτός επικοινώνησε με την γυναίκα, η οποία φέρεται να του ζήτησε χρήματα ώστε να προχωρήσει, ενώ φέρεται να ζήτησε και την κάθοδο του 33χρονου μαζί της.

Ο 26χρονος, όπως ισχυρίστηκε, έδωσε το ποσό των 2 χιλιάδων ευρώ σε αυτή, ωστόσο στην συνέχεια του ζήτησε κι άλλα. Σημειώνεται ότι, ο νεαρός ανέφερε ότι η γυναίκα και ο 33χρονος τον εκβίαζαν συχνά και ζητούσαν χρήματα.

Ο δράστης, περιέγραψε και την ημέρα της εξαφάνισης τους 33χρονου. Όπως ισχυρίστηκε, αφότου έφτασαν Κύπρο η γυναίκα με τον 33χρονο, ο τελευταίος μαζί με τον 26χρονος μετέβησαν στην Πρεσβεία για να παραλάβουν κάποια έγγραφα. Όταν δε, επέστρεφαν στην Λάρνακα, οι δύο τους φέρεται να διαπληκτίστηκαν, με τον 26χρονο να σταματά το αυτοκίνητο σε κάποιο σημείο της Ορόκλινης και να αφήνει τον 33χρονο, στον οποίο προηγουμένως είχε επιτεθεί.

Ο 26χρονος μετά, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, συνάντησε την γυναίκα και της είπε ότι ο 33χρονος θα επέστρεφε αργότερα, κάτι που δεν συνέβη.

Μετά, ο θύτης, επέστρεψε στο σημείο που εγκατέλειψε τον 33χρονο διαπιστώνοντας πιθανότατα ότι ήταν νεκρός και τον μετέφερε στο σημείο όπου τον έθαψε. Ο 26χρονος, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως ο 33χρονος είχε πεθάνει, όταν τον εγκατέλειπε.

Κλειδί η μαρτυρία της γυναίκας:

Η σύντροφος του 33χρονου και εικονική σύζυγος του 26χρονου, ήταν αυτή που ενημέρωσε τις Αρχές για την εξαφάνιση του πρώτου.

Η εν λόγω γυναίκα, προφανώς είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που θα περάσουν το κατώφλι του ΤΑΕ Λάρνακας για κατάθεση. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, η κατάθεσή της θα είναι κομβικής σημασίας ως προς την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Παραδόθηκε από τις κατοχικές αρχές ο 26χρονος δράστης:

Τρία άτομα, δύο προς τις αρχές της Δημοκρατίας και ένα προς το καθεστώς στα κατεχόμενα, παραδόθηκαν μέσω των ΗΕ, με την διαδικασία μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για το έγκλημα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ των δύο που παραδόθηκαν, είναι ο J.S. που καταζητείτο στην ε/κ πλευρά για απαγωγή, ληστεία και δολοφονία. Πρόκειται για τον 26χρονο Ινδό που καταζητείτο για την υπόθεση που αφορά τον 33χρονο Popa Andrei από την Ρουμανία, το άψυχο σώμα του οποίου εντοπίστηκε την Τετάρτη (26/8).

Το πτώμα του άτυχου 33χρονου, όπως σημειώσαμε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, φαίνεται να εντοπίστηκε στο σημείο, μετά από ομολογία συλληφθέντα για την υπόθεση και ύστερα από υπόδειξη σκηνής. 

Ο 33χρονος θυμίζουμε ότι αναζητείτο από τις Αρχές, ενώ για την υπόθεση, υπήρξαν εξ αρχής υποψίες για εγκληματική ενέργεια.

Η Αστυνομία διερευνά φόνο εκ προμελέτης.

Το χρονικό της υπόθεσης: 

O 33χρονος είχε αναχωρήσει από την οικία του, γύρω στις 2.20μ.μ. της 22ας Ιουλίου, μαζί με άλλα δύο πρόσωπα, ηλικίας 26 (καταζητούμενος) και 25 χρόνων (πρώτος συλληφθέντας). Γύρω στις 3.20μ.μ. της ίδιας μέρας, ο 33χρονος φέρεται να επικοινώνησε τηλεφωνικά με φιλικό του πρόσωπο και να ανάφερε ότι ο 26χρονος και ακόμα ένας άνδρας, τον μετέφεραν σε άγνωστη του περιοχή και αφού επιτέθηκαν εναντίον του, τον λήστεψαν, ενώ ήθελαν να πάρουν και το κινητό του τηλέφωνο.

Από εξετάσεις που διενήργησαν μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, διαπιστώθηκε ότι το τηλέφωνο του 33χρονου ελλείποντα, απενεργοποιήθηκε στις 3.40μ.μ., της 22ας Ιουλίου.

Για την υπόθεση, ήδη έχουν συλληφθεί τρια πρόσωπα ηλικίας 28, 25 και 26 ετών, ενώ συνέχιζε να καταζητείται 26χρονος από την Ινδία, ο οποίος συνελήφθη και φέρεται να έλυσε το μυστήριο με την εξαφάνιση του 33χρονου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση