ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Καλογερόπουλου - Νέα αναβολή στη δίκη των κατηγορούμενων

Οι δικηγόροι τους ανέφεραν ότι δεν έχουν ακόμη λάβει όλο το μαρτυρικό υλικό

ΚΥΠΕ

Για τις 14 Μαρτίου αναβλήθηκε, εκ νέου, η δίκη των τεσσάρων κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου, σε χώρο στάθμευσης παραλιακού εστιατορίου της Λεμεσού.

Οι δικηγόροι των τεσσάρων κατηγορουμένων, 44, 41, 22 και 21 χρόνων, ανέφεραν ότι οι πελάτες τους δεν είναι έτοιμοι να απαντήσουν στις κατηγορίες, καθώς μαρτυρικό υλικό τους παραδόθηκε χθες και σήμερα ενώ δεν έχουν ακόμη λάβει όλο το μαρτυρικό υλικό.

Αναφέρθηκε ακόμη, από τον δικηγόρο του τέταρτου κατηγορούμενου, ότι ο πελάτης του «έχει καταδικαστεί από τα ΜΜΕ», την ώρα που δεν υπάρχει, όπως είπε, επιστημονική μαρτυρία που να τον συνδέει με την υπόθεση. Πρόσθεσε ότι η κατηγορούσα Αρχή βιάστηκε να καταχωρήσει την υπόθεση, καθώς διαπιστώνεται ότι συνεχώς προκύπτει νέο μαρτυρικό υλικό.

Έκανε ακόμη λόγο για σύλληψη άλλων τεσσάρων προσώπων, που ομοίαζαν με τον οδηγό της μοτοσικλέτας, την οποία φέρεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες, και για τα οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στο μαρτυρικό υλικό που έχει παραληφθεί μέχρι σήμερα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν όπως γίνει επιθεώρηση του ανακριτικού φακέλου και τους δοθεί κατάλογος με το μαρτυρικό υλικό, ώστε να γνωρίζουν τι υλικό υπολείπονται.

Η κατηγορούσα Αρχή βρήκε δικαιολογημένο το αίτημα των δικηγόρων των τεσσάρων κατηγορουμένων και ζήτησε όπως της υποβληθεί γραπτό αίτημα για το μαρτυρικό υλικό που υπολείπεται.

Ως εκ τούτου, το δικαστήριο ανέβαλε την διαδικασία για τις 14 Μαρτίου, στις 09:00, ενώ οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, η οποία διεξήχθη και πάλι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο δικηγόρος του 44χρονου, πρώτου κατηγορούμενου, υπέβαλε αίτηση για νομική αρωγή.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, αντιμετωπίζουν κοινές κατηγορίες, με σοβαρότερη αυτήν του φόνου εκ προμελέτης, ενώ ο 22χρονος αντιμετωπίζει, επίσης, την κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη φόνου.

Ο 41χρονος και ο 21χρονος φέρονται ως οι εκτελεστές του Καλογερόπουλου, ενώ ο 44χρονος είναι ο ιδιοκτήτης έπαυλης στη Σκαρίνου, όπου εκτιμάται πως οργανώθηκε το σχέδιο δολοφονίας του 55χρονου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση