ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Έδειξε σε βιντεοκλήση καλάσνικοφ και πιστόλι ο 41χρονος

Στις 30 Νοεμβρίου η απόφαση για κράτηση των κατηγορούμενων

Για τις 30 Νοεμβρίου επεφύλαξε την απόφασή του, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, σε σχέση με την κράτηση των τριών εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων για τον φόνο του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου, που διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου. Ο δικηγόρος του πρώτου κατηγορούμενου δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του μέχρι τη δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, 41,44,22 και 21 χρόνων, οδηγήθηκαν εκ νέου σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για τη διαδικασία αγορεύσεων σε σχέση με την κράτηση τους μέχρι την έναρξη της δίκης τους στο Κακουργιοδικείο, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν για τις 23 Ιανουαρίου 2024.

Ο δικηγόρος του 41χρονου δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του, σε αντίθεση με τους δικηγόρους των άλλων τριών κατηγορούμενων, οι οποίοι ζήτησαν όπως αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικά μέτρα και χρηματικές εγγυήσεις.

Ανέφεραν ότι κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που παρουσιάστηκαν για τις διακινήσεις των πελατών τους, δεν αποτελούν ικανοποιητική μαρτυρία που να τους συνδέει με την υπόθεση.

Στην αγόρευσή της, η κατηγορούσα Αρχή ανέλυσε την εμπλοκή των τεσσάρων κατηγορούμενων και ζήτησε όπως παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι τη δική τους ενώπιον του Κακουργιοδικείου, αναφέροντας ότι το αίτημα της στηρίζεται στον κίνδυνο μη προσέλευσης τους στο δικαστήριο.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τη σοβαρότητα των κατηγοριών και ειδικά αυτή του φόνου εκ προμελέτης, «το σοβαρότερο αδίκημα του ποινικού κώδικα, που επισύρει δια βίου ποινή φυλάκισης».

Σημειώνεται ότι για τον 41χρονο, το γενετικό υλικό του οποίου φέρεται να εντοπίστηκε σε κάλυκα σφαίρας στη σκηνή του φόνου, η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας είπε ότι υπάρχει και γραπτή μαρτυρία, σύμφωνα με την οποίαν έδειξε, σε βιντεοκλήση, ότι ήταν κάτοχος πιστολιού και πυροβόλου όπλου - καλάσνικοφ – όπως αυτών που εντοπίστηκαν στο όχημα που έκαψαν οι δράστες μετά τη διάπραξη του φόνου.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας, το δικαστήριο επεφύλαξε την απόφαση του για τις 30 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι τότε όλοι παραμένουν υπό κράτηση.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 12 κοινές κατηγορίες, ενώ ο 22χρονος – 3ος κατηγορούμενος – αντιμετωπίζει και την κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη φόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση