ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Καλογερόπουλου: Παραπέμφθηκαν ενώπιον Κακουργιοδικείου οι 4

Πότε αρχίζει η δίκη

24news team

Με σοβαρότερη την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, παραπέμφθηκαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, που θα συνεδριάσει στις 23 Ιανουαρίου 2024, τα τέσσερα πρόσωπα που συνελήφθηκαν σε σχέση με την δολοφονία του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου.

Πρόκειται για 41χρονο, 44χρονο, 22χρονο και 21χρονο, οι οποίοι το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. Στο χώρο του δικαστηρίου βρέθηκαν και πάλι συγγενείς και φίλοι του Θανάση Καλογερόπουλου.

Το δικαστήριο, αφού ανέφερε ότι στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται κατηγορίες που δεν μπορούν να δικαστούν συνοπτικά, παρέπεμψε τους τέσσερις σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 23 Ιανουαρίου 2024.

Η υπεράσπιση ζήτησε χρόνο για να αγορεύσει, σε σχέση με την κράτηση τους μέχρι την έναρξη εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς όπως ανέφερε, δεν έχει παραλάβει συγκεκριμένο μαρτυρικό υλικό.

Επιπρόσθετα, οι δικηγόροι των τεσσάρων κατηγορούμενων έκαναν λόγο για αδιαφορία στο να παρασχεθεί στους ίδιους ασφάλεια, με αποτέλεσμα να δέχονται προπηλακισμούς κατά την προσέλευση τους στο δικαστήριο.

Με τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας, το δικαστήριο ανέβαλε την διαδικασία αγορεύσεων για το θέμα κράτησης τους για την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου (11:00), ενώ μέχρι τότε θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Ο ρόλος των τεσσάρων

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 41χρονος φέρεται να είναι ο ένας εκ των δύο εκτελεστών και ο οδηγός της μοτοσυκλέτας, ενώ ο 44χρονος φιλοξενούσε στην οικία του στη Σκαρίνου, στην οποία φέρεται να οργανώθηκε το συμβόλαιο θανάτου, τον 41χρονο.

Όσον αφορά το ρόλο που είχαν τα άλλα δύο πρόσωπα στη δολοφονία, ο 21χρονος ήταν ο συνοδηγός στη μοτοσυκλέτα και δεύτερος φερόμενος εκτελεστής του Καλογερόπουλου, ενώ ο 22χρονος βοήθησε στην οργάνωση του σχεδίου δολοφονίας και στη μεταφορά των δολοφόνων του Θανάση Καλογερόπουλου πριν και μετά το φόνο. Σημαντικό κομμάτι στις έρευνες ήταν και ο εντοπισμός του DNA του 41χρονου σε έναν από τους κάλυκες που βρέθηκαν στη σκηνή της δολοφονίας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η άγρια δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (30/10) και συγκεκριμένα γύρω στις 08:30 στην παραλιακή λεωφόρο Αμαθούντας, ενός πολυσύχναστου δρόμου έξω από γνωστό καφεστιατόριο. Οι δύο δράστες φαίνεται πως γνώριζαν πολύ καλά τις κινήσεις του θύματος, αφού ο ίδιος συνήθιζε να πηγαίνει στο σημείο για κολύμπι, προσέγγισαν το σημείο, έκλεισαν την είσοδο με το όχημα που χρησιμοποιήσαν και άνοιξαν πυρ εναντίον του. Ο Καλογερόπουλος προσπάθησε να διαφύγει με το όχημα του, το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω, όταν δέχθηκε νέους πυροβολισμούς, που τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση