ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φόνος Καλλιτσιώνη: Με αλεξίσφαιρο γιλέκο έφτασαν στο δικαστήριο οι ύποπτοι (pics)

Για άλλες τέσσερις μέρες στο κελί οι δύο

24news team

Οι δυο ύποπτοι, σχετικά με τον φόνο του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη, άλλως Βαλεντίνου, που διαπράχθηκε στις 25 Ιουνίου στην Ορμήδεια, έφτασαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου υπό την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Σημειώνεται ότι οι δύο ύποπτοι, έφεραν αλεξίσφαιρο γιλέκο. Το αίτημα της Αστυνομίας για τετραήμερη κράτησή τους εγκρίθηκε από το δικαστήριο ενώ ο δικηγόρος, ο οποίος εκπροσωπεί τους δύο υπόπτους δεν έφερε ένσταση.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη (9/7), οι δύο συλληφθέντες, παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, αφού  οι Αρχές εξασφάλισαν μαρτυρία που θεωρείται ότι περιέχει εύλογες και γνήσιες υπόνοιες πως οι δύο ενέχονται στην υπόθεση.

Τεκμήρια στην σκηνή:

Από εξετάσεις που διενήργησε στην σκηνή του φόνου η Αστυνομία, εντοπίστηκαν σε απόσταση 17 μέτρων από το θύμα και ανάμεσα σε δέντρα, τρία πυροβολυμένα κυνηγετικά φυσίγγια διαμετρήματος 12 εκατοστών. Ανατολικότερα από τα φυσίγγια, φαίνεται να εντοπίστηκε και το σημείο διαφυγής του ή των δραστών.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν αποτυπώματα παπουτσιών τα οποία φτάνουν μέχρι θαμνώδη περιοχή βορειοανατολικά της κατοικίας και τερματίζουν σε χωματόδρομο που οδηγεί σε μεγάλης έκτασης αγροτική περιοχή. Εκεί όπου εντοπίζεται το τελευταίο αποτύπωμα παπουτσιού, οι Αρχές, φαίνεται να εντόπισαν αποτυπώματα πέλματος ελαστικών μοτοσικλέτας, τόσο μπροστινού όσο και πισινού τροχού.

Θυμίζουμε ότι η Αστυνομία έχει εξασφαλίσει μαρτυρίες που αναφέρουν ότι μετά την διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας, ακούστηκε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να εγκαταλείπει το σημείο με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Η μαρτυρία για τους δύο ύποπτους:

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, ο ανακριτής της υπόθεσης, κατέθεσε τον τρόπο με τον οποίο οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 40χρονου και του 29χρονου.

Στο πλαίσιο των ερευνών ηγέρθηκαν υπόνοιες εναντίων των δύο υπόπτων και την επόμενη μέρα μετά την στυγερή δολοφονία του 29χρονου, οι δύο κλήθηκαν στο ΤΑΕ Αμμοχώστου για ανάκριση. Και οι δύο ανέφεραν στους ανακριτές ότι την ώρα της διάπραξης του εγκλήματος, βρίσκονταν στην κατοικία του πρώτου ύποπτου.

Ο πρώτος ύποπτος ανέφερε ότι βρισκόταν στο σπίτι του από η ώρα 18:30 το απόγευμα, ενώ ο δεύτερος ύποπτος ισχυρίστηκε ότι είχε μεταβεί στο σπίτι του 1ου στις 20:30 το βράδυ. Σύμφωνα με τους ίδιους γύρω στις 23:30 το βράδυ της 25ης Ιουνίου ενημερώθηκαν για τον θάνατο του θύματος από ένα στενό τους φιλικό πρόσωπο, το οποίο επισκέφθηκαν στην κατοικία του στην Αγία Νάπα.

Στην κατοικία του πρώτου υπόπτου εντοπίστηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο παραλήφθηκε για εξετάσεις. Από βίντεο διαπιστώθηκε ότι στις 25/6, ώρα 20:21 ο δεύτερος ύποπτος σταθμεύει το όχημα του έξω από την κατοικία του πρώτου. Ο δεύτερος ύποπτος παραλαμβάνει από το χώρο αποσκευών του οχήματός του μια τσάντα πλάτης, μια πλαστική τσάντα και ένα μαύρο κράνος και κατευθύνεται στο γκαράζ της οικίας του πρώτου υπόπτου.

Η ώρα 21:05 δύο πρόσωπα, τα οποία φορούσαν κράνος εξέρχονται από το γκαράζ και αφού επιβιβάζονται σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, αποχωρούν από το σημείο.

Το βράδυ της 26ης Ιουνίου κλειστό κύκλωμα καταγράφει τους δύο υπόπτους να επιστρέφουν πεζοί και χωρίς να φέρουν κράνη. Σε κάποια στιγμή ο πρώτος ύποπτος φαίνεται να κινείται με προφυλάξεις έξω από το γκαράζ της κατοικίας του, έχοντας φανάρι στο στόμα του και κρατώντας στο χέρι άγνωστο αντικείμενο, το οποίο μετέφερε σε άγνωστο σημείο. Μετά από μισό λεπτό ο πρώτος ύποπτος φαίνεται να επιστρέφει στο ίδιο σημείο χωρίς το αντικείμενο. Ακολούθως οι δύο ύποπτοι εξέρχονται από το γκαράζ και αποχωρούν από την περιοχή με το αυτοκίνητο του δεύτερου υπόπτου.

Ο πρώτος ύποπτος είναι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, χρώματος μαύρου και με ημερομηνία έναρξης ιδιοκτησίας από τις 11/6. Στις 28/6 διενεργήθηκε έρευνα με δικαστικό ένταλμα στην οικία του όπου αναζητήθηκε η μοτοσικλέτα χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί.

Την 1/7 ερωτηθείς από τους ανακριτές, για την συγκεκριμένη μοτοσικλέτα, αυτός ανέφερε ότι την απέκτησε πρόσφατα ως δανεική από κάποιο φίλο του και ότι παρουσίαζε μηχανικά προβλήματα και δεν την χρησιμοποιούσε. Επίσης ανέφερε ότι την είχε μεταφέρει για επιδιόρθωση σε συγκεκριμένο μηχανουργείο στη Λάρνακα.

Την ίδια ημέρα, οι ανακριτές μετά από δικαστικό ένταλμα, έκαναν έλεγχο στο συγκεκριμένο μηχανουργείο όπου εντοπίστηκε η εν λόγω μοτοσικλέτα, η οποία δεν έφερε αριθμούς εγγραφής. Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε πως η μηχανή μεταφέρθηκε στο μηχανουργείο στις 29/6 για σέρβις και αλλαγή ελαστικών και πως αυτή λειτουργούσε κανονικά.

Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε από τα μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου, ως τεκμήριο και στο πίσω μέρος υπήρχε ένα μαύρο κράνος. Από την μοτοσικλέτα λήφθηκαν δείγματα για επιστημονικές εξετάσεις.

Τα δειγματικά αποτυπώματα πέλματος των δύο τροχών, συγκρίθηκαν με τα αποτυπώματα πέλματος ελαστικών που εντοπίστηκαν στην σκηνή του εγκλήματος. Διαπιστώθηκε ότι αυτά στην σκηνή, θα μπορούσαν να προκληθούν από τα ελαστικά της συγκεκριμένης μοτοσικλέτας.

Οι δύο αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση