ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φωναζουν οι ιδιοκτητες κέντρων: «Να καταργηθεί άμεσα το μέτρο που απαγορεύει τους ανεμβολίαστους στην εστίαση»

«Βρισκόμαστε σε απελπιστική οικονομική κατάσταση»

ΚΥΠΕ

Έκκληση προς την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Υγείας για χαλαρώσεις τους περιορισμούς προς όφελος των χώρων εστίασης που βρίσκονται σε «απελπιστική οικονομική κατάσταση» ζητά ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας Λεμεσού «ΑΣΠΙΔΑ».

Σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος, ο οποίος συστάθηκε πρόσφατα, αναφέρει πως «το μέτρο που απαγορεύει τους ανεμβολίαστους στους χώρους εστίασης πρέπει να καταργηθεί άμεσα, όπως και η επίδειξη πιστοποιητικού υγείας, καθιστώντας εμάς αστυνομικούς».

Ζητά επίσης όπως επιτραπεί ο χορός «για τον κόσμο που απλά θέλει να χαλαρώσει και να ξεφύγει από την ψυχολογική πίεση που έχει επιφέρει γενικά η πανδημία του κορωνοϊού» και επίσης την αύξηση ή κατάργηση του ορίου χωρητικότητας στους χώρους εστίασης.

Οι επαγγελματίες εστιάτορες της Λεμεσού σημειώνουν πως έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα τα τελευταία 2,5 χρόνια από την πανδημία, «ενώ η βοήθεια του κράτους είναι μηδαμινή» και υπενθυμίζει πως η Λεμεσός έχει πληγεί ιδιαίτερα με την ματαίωση της καρναβαλίστικης παρέλασης, αλλά και από τα τοπικά lockdown, που επιβλήθηκαν στο παρελθόν μαζί με την Πάφο.

«Καλούμε τον Υπουργό Υγείας και την Kυβέρνηση όπως επιτέλους κατανοήσουν την απελπιστική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η εστίαση στην Κύπρο και επιτέλους ν’ αποφασίσουν να χαλαρώσουν τα μέτρα, όπως το έπραξαν πολλές χώρες της Ευρώπης», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος προειδοποιεί πως «σε περίπτωση που δεν υπάρξουν οι χαλαρώσεις που θα επιτρέψουν στους χώρους εστίασης να λειτουργήσουν με βιώσιμο τρόπο, θα αναγκαστούμε κι εμείς να λάβουμε δυναμικά μέτρα για την προστασία των επιχειρήσεων και του προσωπικού μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση