ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φωνάζουν και διαμαρτύρονται οι γονείς για τα νέα μέτρα (pics)

Πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Υγείας

24news team

Νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας και τα επαρχιακά του γραφεία, από γονείς που αντιδρούν στα νέα μέτρα κατά της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι εκρηκτικός μηχανισμός, που δεν εξερράγη, εντοπίστηκε στα επαρχιακά γραφεία Λεμεσού.

Η πρώτη κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το πρωί, στη Λεμεσό, με διαμαρτυρόμενους γονείς και μαθητές να συγκεντρώνονται ξανά, έξω από το επαρχιακό γραφείο του ΥΠΠΑΝ και να αποκόπτουν την κυκλοφορία επί της λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ, φωνάζοντας συνθήματα.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν ανάκληση της απόφασης για τα μέτρα στα δημοτικά σχολεία, ενώ επέκριναν τη στάση, που τήρησε η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Εξέφρασαν δε, την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο χώρος έξω από το επαρχιακό γραφείο του ΥΠΠΑΝ στη Λεμεσό τέθηκε υπό φρούρηση, καθώς το πρωί εντοπίστηκε από εργαζόμενους εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος, σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, αν και πυροδοτήθηκε, δεν εξερράγη.

Από τη σκηνή παραλήφθηκε ως τεκμήριο ο εκρηκτικός μηχανισμός και οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Απέκοψαν για σχεδόν μια ώρα την είσοδο στο λιμάνι Λεμεσού

Πορεία από τα επαρχιακά γραφεία του ΥΠΠΑΝ, προς το λιμάνι Λεμεσού πραγματοποίησαν σήμερα γονείς και μαθητές, που από το πρωί διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα που λήφθηκαν στα Δημοτικά Σχολεία, για την πανδημία.

Οι διαμαρτυρόμενοι απέκοψαν για σχεδόν μια ώρα την είσοδο και έξοδο από τον τερματικό της DP World Limassol, φωνάζοντας συνθήματα και ακολούθως επέστρεψαν στα επαρχιακά γραφεία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ πηγές από την Αρχή Λιμένων και την DP World Limassol, λόγω της διαμαρτυρίας χρειάστηκε να γίνει χρήση εναλλακτικής εισόδου - εξόδου, για όσους διακινούνταν στο τερματικό, χωρίς έτσι να επηρεαστεί η λειτουργία του.

Αντιδράσεις και στην Πάφο

Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε σήμερα έξω από το επαρχιακό γραφείο Παιδείας στην Πάφο από γονείς που αντιδρούν στα νέα μέτρα κατά της πανδημίας.



Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως “Είμαστε το μέλλον και όχι τα πειραματόζωα σας”, “Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας“ και “Η μάσκα στα παιδιά μας αποτελεί παιδική κακομεταχείριση”, γονείς εξέφρασαν και σήμερα, πρωί της Δευτέρας, στην Πάφο τη διαμαρτυρία τους για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, που αφορούν τους μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Οι γονείς κάλεσαν το κράτος να αναθεωρήσει την απόφαση του. Εξέφρασαν ακόμη την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Διαμαρτυρόμαστε, ανέφεραν, για το θέμα της χρήσης μάσκας από τους μαθητές σε αυτές τις ηλικίες, προσθέτοντας πως κανείς δεν τους ενημέρωσε για τα μέτρα αλλά και κανένας δεν τους έλαβε υπόψη να τους μιλήσει επί αυτών βγαίνοντας έξω από το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας. Ζητούν, είπαν, εξηγήσεις.

Κάποιοι εκ των διαμαρτυρόμενων γονέων εξέφρασαν την άποψη πως αν τα παιδιά τους από τόσο μικρή ηλικία θα πρέπει να φορούν μάσκες και να εμβολιαστούν είναι καλύτερα να μην πηγαίνουν σχολείο.

«Απείλησαν με χρήση όπλου»

Δεν έλλειψαν τα παρατράγουδα από τις διαμαρτυρίες γονέων έξω από τα δημοτικά σχολεία με αφορμή τις αποφάσεις του Υπ. Υγείας για χρήση μάσκας και safe pass στα παιδιά.

Σε επικοινωνία του 24News με τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους, γνωστοποιήθηκε ότι σημειώθηκαν έκτροπα και δυσάρεστα περιστατικά σε Λευκωσία, Λεμεσό και άλλες περιοχές.

«Είδαμε ακραίες συμπεριφορές από γονείς», δήλωσε ο κος. Χαραλάμπους, τονίζοντας πως, «συγκεκριμένοι γονείς έβριζαν και απειλούσαν ενώ σε μία περίπτωση επιτέθηκαν και σε διευθυντή σχολείου. Ένας, μάλιστα, απείλησε να κάνει και χρήση όπλου».

Η Αστυνομία όπου χρειάστηκε επενέβη για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔ, θα υπάρξει συνεδρία και έκτακτη σύγκληση των μελών για όλα αυτά που συμβαίνουν.

«Ελπίζουμε να μην υπάρξει συνέχεια. Είναι ντροπή και αίσχος. Θέλω να σημειώσω πως όλα αυτά γίνονται από μεμονωμένα άτομα και ομάδες και όχι από την πλειοψηφία των γονέων που ακόμη και αν διαφωνούν δεν προέβησαν σε τέτοιες ενέργειες».

 Πορεία προς το Υπουργείο Υγείας

Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για τα περιστατικά βίας:

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) καταδικάζει τα ακραία περιστατικά βίας που σημειώθηκαν σήμερα.

Ταυτόχρονα, εκφράζει τη βαθιά λύπη και ανησυχία του για την άδικη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών που σε δύσκολες περιστάσεις, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να λειτουργούν τα σχολεία σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας.

Το ΥΠΠΑΝ υπενθυμίζει, τέλος, ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στόχο έχουν να προστατεύσουν την υγεία των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών και να μας επιτρέψουν να παρέχουμε εκπαίδευση με φυσική παρουσία, μέσα στα σχολεία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση