ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φαίδωνας: «Έχουν ανοιχτό δίαυλο με τα κατεχόμενα έναντι 2000 δολαρίων»

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου

Για τα κυκλώματα παράτυπων μεταναστών και την εμπλοκή δικηγόρων αναφέρθηκε σε παρέμβασή του, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, στις «Τομές τα Γεγονότα» στο Σίγμα.

Σύμφωνα με τον κο. Φαίδωνος «αν κάποιος πάει στο τμήμα μετανάστευσης στην Πάφο θα εντοπίσει τρία ονόματα γυναικών δικηγόρων, οι οποίες παίρνουν τους περισσότερους αιτητές πολιτικού ασύλου», προσθέτοντας, «στην Πάφο οι αιτητές πολιτικού ασύλου δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που έρχονται παράνομα στην Κύπρο, είναι αυτοί που νόμιμα έφθασαν στην Κύπρο, οικιακές βοηθοί, εργάτες, είναι 120-140 άτομα που αιτούνται άσυλο τον μήνα».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου: «έχω πληροφόρηση και καταγγελίες πως οι δικηγόροι για να εξασφαλίσουν τους αιτητές πολιτικού ασύλου δίνουν προμήθεια σε τοπικούς παράγοντες σε αλλοδαπούς συνήθως. Οι δικηγόροι δεν κάνουν μόνο άγρα, αλλά δίνουν και προμήθεια… Έχει στηθεί τοπικό κύκλωμα στην Κύπρο, το οποίο ενθαρρύνει και βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τη Νιγηρία, το Καμερούν και τη Συρία για να στείλουν κι άλλους μετανάστες».

Μάλιστα ο κος. Φαίδωνας αναφέρθηκε και σε ένα σπίτι το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο και είναι δηλωμένοι 50 αιτητές ασύλου: «Είναι ποτέ δυνατόν οι Αρχές να γνωρίζουν ότι συγκεκριμένα άτομα στην Χλώρακα και στην Πάφο λειτουργούν και έχουν ανοιχτό δίαυλο με τα κατεχόμενα έναντι 2000 δολαρίων φέρνουν εδώ άτομα».

Δείτε όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου

Βίντεο από sigmalive

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X