ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξω από τη Βουλή οι Εκπαιδευτικοί απογευματινών προγραμμάτων

Τα αιτήματά τους

Παναγιώτης Ευριπίδου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή των Αντιπροσώπων, πραγματοποιήθηκε από αντιπροσωπεία εργαζομένων εκπαιδευτικών οι οποίοι απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Συντεχνίας των Υπηρεσιών της ΠΕΟ, Σάββα Τούλουπου, οι διαδικασίες που ακολούθησε ο Γενικός Διευθυντής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τα εν λόγω πρόσωπα και την μετατροπή σε μισθωτούς και αργότερα σε αορίστου χρόνου ενώ εργάζονταν υπό τη μορφή αγοράς υπηρεσιών, το γεγονός αυτό τους ανάγκασε να διαμαρτυρηθούν.

Με βάση τα λεγόμενα του κ. Σάββα, οι εργαζόμενοι που εκπροσωπούν, το 2013 ήταν εργοδοτούμενοι και με βάση τη γνωμοδότηση του Γενικού Διευθυντή των Κοινωνικών Ασφαλίσεων το καθεστώς αυτό καταργήθηκε. Πρόσθεσε ότι με απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου η απόφαση ήταν άκυρη και αντί οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στο καθεστώς απασχόλησης, συνεχίζουν να υφίστανται το καθεστώς αγοράς υπηρεσιών.

Επίσης τόνισε πως ζητάνε να τερματιστεί άμεσα η αγορά υπηρεσιών στα συγκεκριμένα προγράμματα και «να επανέλθει το καθεστώς εργοδότησης, χωρίς να υπάρχει ευνοιοκρατία. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και αναμένουμε να υπάρξουν και από την άλλη πλευρά κινήσεις για να επανέλθουμε σε διάλογο. Καταθέσαμε προτάσεις για να λυθεί το πρόβλημα αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκαν», δήλωσε στο τέλος ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών.

Σε δηλώσεις προέβη και ο ΓΓ της ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, Γιώργος Κωνσταντίνου, όπου διευκρίνισε πως κατά κύριο λόγο εκπροσωπεί τους εργαζομένους απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων. «Λειτουργούν με τη μέθοδο αγοράς υπηρεσιών η οποία καταργεί όλα τα δικαιώματα του εργαζόμενου και δεν δικαιούται να προσφύγει την περίοδο που δεν έχει απασχόληση στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων ώστε να εξασφαλίσει ένα επίδομα ανεργίας για να επιβιώσει».

Εν συνεχεία εξέφρασε το παράπονο του πως οι εκπαιδευτικοί μετατράπηκαν ξαφνικά σε καθεστώς αγοράς υπηρεσιών, «στερώντας τους όλα τα εργασιακά δικαιώματα».

Στόχος σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών είναι να επανέλθει η σχέση εργοδότη εργοδοτούμενου και να καταργηθεί η αγορά υπηρεσιών.

«Είχαμε μπει σε διάλογο με το Υπ. Παιδείας για να λύσουμε αυτό το θέμα, απαντήσαμε σε όλες τις ανησυχίες που μας είχαν προβάλει όσο αφορά την μετατροπή των εργαζομένων αυτών σε εργαζόμενους μισθωτούς από την αγορά υπηρεσιών και είχε διαπιστωθεί ότι δεν θα δημιουργείτο κανένα πρόβλημα», ανέφερε στις δηλώσεις του.

Τέλος, τόνισε πως «υπάρχει και δικαστική απόφαση και το κράτος δεν σεβάστηκε την απόφαση του, παρά το ότι δεν δημιουργεί κανένα κόστος».

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X