ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Περικλέους: «Τον σκότωσε και τον έκοψε κομματάκια»

Παραμένουν υπό κράτηση ο 24χρονος χάκερ, ο 71χρονος θείος του και η 59χρονη μητέρα του

24news team

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας οδηγήθηκαν εκ νέου το πρωί της Παρασκευής (12/05), ο 24χρονος χάκερ, η 59χρονη μητέρα του και ο 71χρονος θείος του αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης του 31χρονου Άγγελου Περικλέους.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η Κατηγορούσα Αρχή δικαιολόγησε το αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για αρωγή των τριών κατηγορουμένων και αιτήθηκε όπως παραμείνουν υπό κράτηση και τα τρία πρόσωπα μέχρι τη δίκη, η οποία ορίστηκε για τις 6 Ιουνίου. Η Κατηγορούσα Αρχή εστίασε στα σοβαρά αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι τρεις κατηγορούμενοι, αφού όπως αναφέρθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, υπάρχει σοβαρό μαρτυρικό υλικό για περίπτωση καταδίκης τους.

Εξάλλου σοκάρει η γραπτή κατάθεση του 71χρονου θείου η οποία αναφέρει ότι ο 24χρονος χάκερ σκότωσε τον Περικλεούς, τον έκοψε κομματάκια και στη συνέχεια τον έθαψε σε λάκκο που έσκαψε τις προηγούμενες μέρες. Όπως αναφέρθηκε κατά τη δικαστική διαδικασία ο 71χρονος μαζί με τον χάκερ είχαν μετάβει στην περιοχή και κατέστρεψαν τα ρούχα τα οποία φόραγε ο νούμερο ένα ύποπτος.

Οι δικηγόροι των τριών κατηγορούμενων, διέκοψαν την Κατηγορούσα Αρχή αναφέροντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το μαρτυρικό υλικό αφού σύμφωνα με τους ίδιους δεν τους είχε δοθεί ολόκληρο. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέκοψε οριστικά την διαδικασία με την υπόθεση να ορίζεται για την ερχομένη Τρίτη 16/05 η ώρα 11 το πρωί μέχρι να διευθετηθεί το υπόλοιπο μαρτυρικό υλικό που υπολείπεται από τους δικηγόρους με τους τρεις να παραμένουν υπό κράτηση.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν και οι τρεις τους

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο νούμερο ένα ύποπτος είναι: φόνος εκ προμελέτης, συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απαγωγή με σκοπό τον φόνο, εμπρησμό οχήματος, την παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών (σφαιρών) και πυροβόλου όπλου. Όσον αφορά την μητέρα του, είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος και ο 71χρονος με τις κατηγορίες της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και εμπρησμούς οχήματος.

Σαρωτικές έρευνες χωρίς αποτέλεσμα – Νέα σημεία στο κάδρο

Θυμίζουμε πως τις προηγούμενες μέρες οι Αρχές διεξήγαγαν σαρωτικές έρευνες στις περιοχές που εξέπεμψε τελευταία φορά σήμα το κινητό του Άγγελου (σ.σ Ακτή Κυβερνήτη, Ζύγι, Τόχνη, Πεντάκωμο, Μονή), χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, είπε πως οι έρευνες των Αρχών θα συνεχιστούν μέχρι «να ελεγχθεί όλη αυτή η περιοχή η οποία με τους υπολογισμούς μας και στη βάση του σήματος που εξέπεμψε για τελευταία φορά το κινητό τηλέφωνο του Άγγελου Περικλέους», ενώ εν συνεχεία είπε πως οι έρευνες γίνονται, «και εκεί όπου εντοπίστηκαν κάποια άλλα τεκμήρια και θα πρέπει να ελέγξουμε ολόκληρη αυτή την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε οτιδήποτε έχει σχέση με την υπόθεση».

Νέα σημεία αναμένεται να μπουν στο κάδρο των ερευνών αφού ο 71χρονος θείος του βασικού υπόπτου εξέφρασε προθυμία να υποδείξει κι άλλους χώρους που όπως ανέφερε ο 24χρονος φέρεται να επισκέφθηκε με φόντο τον προσχεδιασμό της εγκληματικής ενέργειας.

Φοβόταν για τη ζωή του ο Άγγελος

Οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν μαρτυρία από πρόσωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του Άγγελου που αναφέρει ότι ο 31χρονος φοβόταν για τη ζωή του. Συγκεκριμένα, ο Περικλέους, φαίνεται να εκμυστηρεύτηκε σε κοντινό του πρόσωπο, ότι υποψιαζόταν πως ο 24χρονος-χάκερ, θα του έκανε κακό. Παράλληλα το ότι ο 24χρονος-χάκερ ήταν και το τελευταίο πρόσωπο που συνάντησε τον Άγγελο Περικλέους είναι ακόμα ένα στοιχείο που τον βαραίνει.

Στο μικροσκόπιο η κλοπή των €100.000

Στο κάδρο των ερευνών εξακολουθεί να παραμένει η καταγγελία για κλοπή ενός πανάκριβου ρολογιού αλλά και 100.000 ευρώ.
Ο 24χρονος που είχε συλληφθεί για απόσπαση χρημάτων ύψους €200.000 από Ρώσο επιχειρηματία και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, είχε μεταβεί στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, όπου είχε καταγγείλει κλοπή χρηματικού ποσού αλλά και ξυλοδαρμό του.

Ο ίδιος, είχε αναφέρει ότι άγνωστα πρόσωπα, του έκλεψαν 100.000 ευρώ, ένα ρολόι και τρία κινητά.

Σημειώνεται πως οι 100.000 ευρώ ήταν μέρος των 200.000 ευρώ που ο ύποπτος είχε αποσπάσει από τον επιχειρηματία. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 24χρονος, κατονόμασε τον Περικλέους ως το πρόσωπο που τον έκλεψε.

Η πιο πάνω υπόθεση βρίσκεται στο κάδρο των ερευνών της Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί κατά πόσον συνδέεται με την εξαφάνιση του Περικλέους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X