ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΕΤΥΚ: Σε τρίωρη στάση εργασίας την Δευτέρα οι υπάλληλοι της Ελληνικής

«Πρέπει να πείσουμε τη διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας ότι οφείλει να σέβεται τις συλλογικές συμβάσεις αλλά και τους εργασιακούς θεσμούς» αναφέρει

ΚΥΠΕ

Σε τρίωρη στάση εργασίας που θα γίνει τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2023, από τις 3:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ., κατέρχονται οι υπάλληλοι της Ελληνικής Τράπεζας, σύμφωνα με εγκύκλιο προς τους εργαζομένους της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), που σημειώνει ότι «πρέπει να πείσουμε τη διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας ότι οφείλει να σέβεται τις συλλογικές συμβάσεις αλλά και τους εργασιακούς θεσμούς».

Όπως αναφέρεται, επιδίωξη της ΕΤΥΚ είναι, μέσα από τον αγώνα αυτό και τις συμφωνίες που θα υπογραφούν πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας να αποτελούν μια ενιαία ομάδα που να έχει τους ίδιους όρους εργασίας, χωρίς διακρίσεις και χωρίς διαφορές ως προς τα δικαιώματα τους.

«Όλοι ενωμένοι με σύνεση και αγωνιστικότητα, μπορούμε να φθάσουμε στο τελικό σκοπό μας που είναι ο σεβασμός των συμβάσεων και ο κάθε εργαζόμενος να αμείβεται αξιοπρεπώς με τους ίδιους όρους και φυσικά ανάλογα με την εμπειρία και την υπευθυνότητα των καθηκόντων», προστίθεται.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνούμε, σημειώνεται, ότι στα υπερκέρδη της Ελληνικής Τράπεζας που προήλθαν από την εξαγορά του Συνεργατισμού αλλά και τα αναμενόμενα του 2023 έχει δικαιώματα και το προσωπικό, αναφέροντας ότι όταν η Ελληνική Τράπεζα είχε ζημιές τις φορτώναμε στο προσωπικό, τώρα που έχει υπερ-κέρδη είναι αναμενόμενο και δίκαιο να υπάρξει άμεσα ή έμμεσα αποκατάσταση των μειώσεων των μισθών των υπαλλήλων.

«Η ηγεσία της Ελληνικής Τράπεζας πρέπει να αντιληφθεί ότι οφείλει να υιοθετήσει τη διαφάνεια στις αμοιβές τους προσωπικού και να μην περιορίζει την ανταμοιβή στους λίγους αλλά στο σύνολο του προσωπικού της», καταλήγει η εγκύκλιος της ΕΤΥΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση