ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Χριστούγεννα εάν και εφόσον - Τα μέτρα που θα ισχύουν

Οι αναφορές του υπουργού Υγείας για τις γιορτές των Χριστουγέννων

24news team

Την Παρασκευή (27/11) το μεσημέρι, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοίνωσε τα νέα, πιο αυστηρά μέτρα για αναχαίτηση της διασποράς του κορωνοϊού.

Τα έκτακτα μέτρα σε Παγκύπρια Κλίμακα έχουν ισχύ από 30/11/2020 (01:00πμ) έως 13/12/2020 (μεσάνυκτα).


Για... ύπνο από τις 21:00 - Αυτά είναι τα νέα μέτρα


Ωστόσο, ο υπουργός αναφέρθηκε στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ανακοινώνοντας μέτρα που θα ισχύουν αποκλειστικά για την εν λόγω περίοδο εάν και εφόσον η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάσει βελτίωση. Οι χαλαρώσεις σε παγκύπρια βάση θα τεθούν σε ισχύ από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2021. 

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε:

1. Απαγόρευση της μετακίνησης προσώπων από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας, εξαιρουμένων των  περιπτώσεων μετάβασης από και προς χώρους εργασίας, μετάβασης ιατρικό κέντρο ή νοσηλευτήριο ή φαρμακείο ή κτηνίατρο για επείγοντα ιατρικά περιστατικά.

Με μοναδική εξαίρεση στις 24 Δεκεμβρίου 2020 (παραμονή Χριστούγεννα), 31 Δεκεμβρίου 2020 (παραμονή Πρωτοχρονιάς), η απαγόρευση μετακίνησης διαφοροποιείται και ισχύει από τις 2 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί

2. Επιτρέπεται η παρουσία σε συναθροίσεις προσώπων σε οικίες, με μέγιστο αριθμό συναθροιζομένων τα 10 άτομα ανά οικία, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων.

Από το μέτρο εξαιρείται η περίοδος από τις 23 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και την 1η Ιανουαρίου 2021, που ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά οικία ορίζεται στα 15 άτομα.

3. Θα επιτρέπεται  η λειτουργία των χώρων εστίασης μέχρι τις 10.30 το βράδυ.

Από το μέτρο εξαιρούνται η παραμονή Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου) και η παραμονή Πρωτοχρονιάς (31 Δεκεμβρίου), οπότε και η λειτουργία των χώρων εστίασης θα επιτρέπεται μέχρι τις 12.30 τα μεσάνυχτα.

4. Επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών και ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, γυμναστηρίων, σχολών χορού και άλλων ειδών σχολών και αθλημάτων, χωρίς την παρουσία θεατών και χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων.

Η έκκληση του υπουργού για τις γιορτές:

Σας απευθύνω θερμή έκκληση. Ζητώ την κατανόηση και την βοήθειά σας. Οι φετινές γιορτές θα είναι πρωτόγνωρες και ίσως θα στερηθούμε αγαπημένα πρόσωπα και πράγματα. Χρειάζεται όμως να μείνουμε προσηλωμένοι στη μεγάλη προσπάθεια να σώσουμε την υγεία μας. Να προφυλάξουμε το Σύστημα Υγείας για να αντέξει για εκείνους που το έχουν ανάγκη. Αυτά τα Χριστούγεννα ας τα χαρίσουμε στους ανθρώπους που αγαπούμε, σε όλους εκείνους που οφείλουμε να στηρίξουμε και να προστατεύσουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X