ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι θα είναι το νέο ξενοδοχείο στα Λεύκαρα

Οι πρώτες κρατήσεις αναμένονται περί τα τέλη του 2021

Με στόχο να φιλοξενήσει τους πρώτους τουρίστες την χριστουγεννιάτικη περίοδο του 2021 συνεχίζουν οι εργασίες για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Αγορά στα Λεύκαρα. Πρόκειται για ξενοδοχείο το οποίο παραμένει κλειστό και ανεκμετάλλευτο πέραν της μίας δεκαετίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ξενοδοχείου Νικόδημο Πρωτοπαπά, στόχος είναι να διατηρηθεί η ιστορία του κτηρίου, με σύγχρονες πινελιές. Το ξενοδοχείο θα αποτελείται από 18 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και τριών σουιτών, ενώ θα διαθέτει στούντιο γιόγκα και co-working area. Η επένδυση για την ανακαίνιση του κυμαίνεται γύρω στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ, χωρίς ωστόσο το ποσό να έχει εκτιμηθεί επακριβώς από την εταιρεία.

Πώς θα είναι το νέο ξενοδοχείο; Τι κρατά από τις παλιές εγκαταστάσεις;

Πέραν των 18 δωματίων, φτιάχνουμε επίσης ένα πολύ καλά μελετημένο co-working / study area, ένα πανέμορφο yoga studio και ένα μικρό concept store με επιμελημένα προϊόντα. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι επίσης για την δουλειά που κάνουμε στο εστιατόριο και το cocktail bar του ξενοδοχείου για τα οποία θα δημοσιεύσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες στους επόμενους μήνες. Το παλιό κτήριο λειτουργούσε ως η αγορά των Λευκάρων για δεκαετίες, και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να διατηρήσουμε αυτή την ιστορία μέσω του ξενοδοχείου. Γι'αυτό φυσικά θα κρατήσουμε την δομή όπως επίσης και τον χαρακτήρα της πρόσοψης του παλιού κτιρίου.

Πότε αναμένεται να είναι διαθέσιμο για τις πρώτες κρατήσεις;

Ο στόχος είναι να υποδεχτούμε τους πρώτους φιλοξενούμενους λίγο πριν την Χριστουγεννιάτικη περίοδο του ’21. Ήδη έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον για κρατήσεις με το που ανοίξουμε τις πόρτες μας.

Απευθύνεστε σε συγκεκριμένο είδος τουρισμού;

Το Αγορά απευθύνεται εξίσου στον Κύπριο και στον ξένο τουρίστα. Στόχος μας είναι οι φιλοξενούμενοι μας να νιώθουν την οικειότητα του σπιτιού τους σε ένα περιβάλλον άνεσης και περιποίησης. Πιστεύουμε πως τα άτομα που θα προσελκύσει το ξενοδοχείο είναι άτομα που είναι ανοιχτά σε καινούργιες εμπειρίες και οι ανάγκες τους εκτείνονται πέραν της συγκαταβατικής φιλοξενίας.

Ποιο το κόστος ανακαίνισης;

Κάνουμε μια σημαντική επένδυση επειδή θέλουμε να παρέχουμε ένα άνετο περιβάλλον για τους επισκέπτες μας. Η κάθε λεπτομέρεια στο ξενοδοχείο περνά από εκτενής μελέτη από εμάς και τους συμβούλους μας και παίρνουμε αποφάσεις με προτεραιότητα την ποιότητα φιλοξενίας.

Πώς σας έχει επηρεάσει η πανδημία;

Η κατάσταση με τον Covid-19 σίγουρα έχει επιβραδύνει τα πράγματα αλλά προσαρμοστήκαμε γρήγορα και ελπίζουμε μέχρι τον καιρό που θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους πρώτους φιλοξενούμενους, η πανδημία θα είναι παρελθόν.

Υπάρχει τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή των Λευκάρων;

Τα Λεύκαρα είναι το χωριό με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Κύπρο. Οι κάτοικοι και η τοπική αυτοδιοίκηση κατάφεραν μέσα από τα χρόνια να διατηρήσουν τον χαρακτήρα και την ιστορία του χωριού ζωντανή. Μάλιστα το χωριό έχει συμπεριληφθεί στα 30 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης.

Πηγή: Η Καθημερινή / Της Μαρίας Ηρακλέους 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X