ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρωτόκολλο για σχολεία: «Μάσκες μηδενός εξαιρούμενου»

«Αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις θα είναι πολύ μικρές»

Μόλις λάβει το Υπουργείο Παιδείας τις τελικές εισηγήσεις του Υπουργείου Υγείας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα - μπορεί ενδεχομένως και εντός της ίδιας μέρας-  θα προχωρήσει στην τελική έκδοση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που θα χρησιμοποιηθεί στα σχολεία το Σεπτέμβριο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Μαρκάτζιης.

Όπως έχει μεταδώσει νωρίτερα το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εντός της ημέρας αναμένεται να παραδοθούν στο Υπουργείο Παιδείας οι τελικές υγειονομικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας, σε σχέση με το υγειονομικό πρωτόκολλο, με το Υπουργείο Παιδείας να έχει την ευθύνη για την τελική διαμόρφωσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκάτζιη το Υπουργείο Παιδείας είναι «πανέτοιμο» να δώσει το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο για τα σχολεία μόλις λάβει τις τελικές υγειονομικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Υγείας, καθώς επίσης να το προωθήσει άμεσα στα σχολεία, με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία των εκπαιδευτικών και δεδομένου ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις.

«Αν υπάρξουν διαφοροποιήσεις θα είναι πολύ μικρές»

Ο κ. Μαρκάτζιης εκτιμά πως αν υπάρχουν διαφοροποιήσεις αυτές θα είναι πολύ μικρές και θα δίνουν την ευκαιρία στο Υπουργείο άμεσα να ενεργήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημείωσε ότι η περισσότερη δουλειά έχει γίνει και πως οι διαφοροποιήσεις, που ενδεχομένως να υπάρξουν, προκύπτουν από τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα και από τις εισηγήσεις της Επιστημονικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας.

«Μόλις πάρουμε την τελική έγκριση του Υπουργείου Υγείας εμείς άμεσα θα διοχετεύσουμε το τελικό πρωτόκολλο στα σχολεία. Ανάλογα με το πόσες αλλαγές θα υπάρξουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα -μπορεί ενδεχομένως και εντός της ίδιας μέρας- θα προχωρήσουμε στην προώθησή του», είπε.

Τήρηση ενός μέτρου απόστασης από μαθητή σε μαθητή

Ερωτηθείς σε ποιες διαφοροποιήσεις έχουν προβεί, ο κ. Μαρκάτζιης είπε πως αυτές αφορούν στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους μαθητές, καθώς επίσης στη μικρή λεκτική αλλαγή, που αφορά στη διατήρηση τους «ενός μέτρου απόστασης από μαθητή σε μαθητή», αφού προηγουμένως ήταν «απόσταση από θρανίο σε θρανίο».

Σημείωσε ότι με το νέο πρωτόκολλο δίδεται λύση, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί ο μέγιστος αριθμός μαθητών (25 μαθητές) εντός μιας τάξης, με ασφάλεια.

Μάσκες "μηδενός εξαιρούμενου"

Σύμφωνα πάντα με τον Προϊστάμενο Ασφάλειας και Υγείας του Υπουργείου Παιδείας τα παιδιά της Μέσης Εκπαίδευσης θα φορούν υποχρεωτικά τις μάσκες τους μηδενός εξαιρούμενου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χρήση μάσκας κατά τα διαλείμματα, ο κ. Μαρκάτζιης ανέφερε ότι δεν υπάρχει οριστική απόφαση, προς το παρόν, επί του θέματος.

Ωστόσο, σημείωσε ότι με βάση τις μέχρι στιγμής οδηγίες οι μαθητές θα φορούν τη μάσκα και στο διάλειμμα, ενώ πρόσθεσε ότι «κάποια ραφιναρίσματα και λεπτομέρειες θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση