ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ετοιμάζονται για «Πάσχα» οι Εκκλησίες - Τι ισχύει

Θα τελεστεί η ίδια ακολουθία που τελέστηκε και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το βράδυ της Τρίτης

Η χαλάρωση των μέτρων που αφορούν στον Εκκλησιασμό, πέραν από όλα τα άλλα οφέλη για τους πιστούς και την Εκκλησία γενικότερα έδωσαν και την ευκαιρία για να εορταστεί συμβολικά η Ανάσταση του Κυρίου.

Ένα θέμα που προέκυψε από τότε που έγινε αντιληπτό πως οι Ναοί θα έμεναν κλειστή τη Μεγάλη Εβδομάδα και επιθυμία της Ιεραρχίας ήταν όπως κατά την απόδοση της εορτής γίνει ένα συμβολικός εορτασμός.

Αρκετοί Ναοί εκδίδουν ανακοινώσεις ενημερώνοντας τους πιστούς για το γεγονός πως το βράδυ της Τρίτης (26/5) θα τελεστεί Αγρυπνία με την ίδια ακολουθία που τελέστηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Χαρακτηριστικά κάποιες ανακοινώσεις:

Λευκωσία

IEPA APΓYΠNIA (TPITH 26/5 ΠPOΣ TETAPTH 27/5, 21:00-00:30 Π.M.)
KATA THN EOPTH THΣ AΠOΔOΣEΩΣ TOY ΠAΣXA ΘA TEΛEΣΘEI AΓPYΠNIA ΣTON I.N. AΠ. ANΔPEA (ΠΛATY).
H AΓPYΠNIA ΘA APXIΣEI ΣTIΣ 21:00 ME TON EΣΠEPINO THΣ ANAΣTAΣEΩΣ. ΣTIΣ 22:00 ΣTO ΠPOAYΛIO TOY NAOY ΘA ΓINEI H TEΛETH THΣ ANAΣTAΣEΩΣ OΠΩΣ ΓINETAI TO MEΓA ΣABBATO TO BPAΔY. ΘA AKOΛOYΘHΣEI O ΠANHΓYPIKOΣ OPΘPOΣ KAI H ΘEIA ΛEITOYPΓIA THΣ ANAΣTAΣEΩΣ.
THΣ AΓPYΠNIAΣ ΘA ΠPO'I'ΣTATAI O ΠANOΣIOΛOΓIΩTATOΣ APXIMANΔPITHΣ THΣ IEPAΣ APXIEΠIΣKOΠHΣ, TPIΦYΛΛIOΣ ONHΣIΦOPOY.

Λεμεσός

Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Ακρωτηρίου με την ευκαιρία της Αποδόσεως του Πάσχα αύριο Τρίτη 26 Μάϊου στις 6:30 μμ, θα τελεσθεί ο εσπερινός και την επομένη Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Με την ευκαιρία της Αποδόσεως του Πάσχα αύριο Τρίτη 26 Μάϊου θα τελεσθούν αγρυπνίες στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέου Χαράκη στις 9 μμ, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου, στον Ιερό Ναό Αγίου Μάμαντος Τραχωνίου στις 8:30 μμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελεθυθερίου στις 9 μμ, στον Ιερό Ναό Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις 8:30 μμ, και στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μοναγρίου στις 8:30 μμ.

Σωτήρα:

«Ο Ιερός Ναός Αναστάσεως του Σωτήρος Σωτήρας Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι, το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, 26 Μαΐου 2020, 9:00μ.μ έως 12:30π.μ, θα τελεστεί Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αναστάσεως για την εορτή της Απόδοσης του Πάσχα.

Θα τελεστεί η ίδια ακολουθία που τελέστηκε και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Οι πιστοί μπορούν να φέρουν στην Εκκλησία τις λαμπάδες τους για λάβουν το Άγιο Φως, καθώς επίσης και να γράψουν ονόματα (ζώντων και κεκοιμημένων) τα οποία θα μνημονευθούν τόσο στην ιερά Αγρυπνία όσο και στη Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αναλήψεως την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020.

Εκ του Ιερού Ναού»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X