ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχονται σήμερα τα πρώτα εμβόλια - Αύριο οι εμβολιασμοί

Πού θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί

Παραλαμβάνονται σήμερα στην Κύπρο τα πρώτα εμβόλια, και την Κυριακή θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε οίκο ευγηρίας και στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Η παραλαβή των εμβολίων θα γίνει από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου και την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου, οι οποίοι θα προβούν σε σύντομες δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε χθες στο twitter ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα, η ελπίδα γίνεται χειροπιαστή καθώς είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το εμβόλιο, το δώρο της επιστημονικής κοινότητας προς την ανθρωπότητα, και να αρχίσουμε να στήνουμε σιγά-σιγά, το τείχος ανακοπής της διασποράς της πανδημίας.

Ο Υπουργός Υγείας σε παλαιότερη δήλωση μίλησε για την αρχή του τέλους σε ένα μακρύ δρόμο ενώ η Επίτροπος σε δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι δεν είναι τα εμβόλια που θα μας σώσουν, αλλά οι εμβολιασμοί, διαβεβαιώνοντας πως η ασφάλεια του εμβολίου υπερέχει της ταχύτητας για την ΕΕ.

Εξάλλου σε δήλωση στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της επιδημιολογικής ομάδας Κωνσταντίνος Τσιούτης υπενθύμισε ότι για να μπορέσουμε να πούμε ότι είμαστε ασφαλείς, θα πρέπει να εμβολιαστεί ένα υψηλό ποσοστό του πληθυσμού και αυτό θα γίνει κατορθωτό, σύμφωνα και με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, μέχρι το καλοκαίρι.

Όπως ανέφερε τα στοχευμένα μέτρα θα συνεχίσουν μέχρι τότε, ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι εκτιμάται πως δεν θα είναι τόσο αυστηρά όπως τώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X