24news team
Σε πρόγνωση για «σημαντικές βροχές στην Κύπρο», στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και αρχές της επόμενης, που σχετίζονται με το χαμηλό βαρομετρικό «Adel», αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Μετεωρολογίας, Ανδρέας Χρυσάνθου.
Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», είπε επίσης ότι το χαμηλό βαρομετρικό θα αρχίσει να επηρεάζει την Κύπρο από το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου, όχι όμως με την ένταση των φαινομένων που θα δούμε στην Ελλάδα. Σημείωσε επίσης πως «η Κυριακή θα είναι μια μέρα αρκετά βροχερή».
Ερωτηθείς σχετικά με την «Adel», ο Ανδρέας Χρυσάνθου απάντησε πως «είναι μια ονομασία σε συνεργασία της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει ονομάσει αυτό το χαμηλό, το οποίο δημιουργείται στην περιοχή της Ιταλίας και κινείται προς τον ελλαδικό χώρο τις επόμενες μέρες. Σήμερα μέχρι την Παρασκευή θα βρεθεί στον ελλαδικό χώρο αφήνοντας έντονα φαινόμενα».
Όταν θα βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, πρόσθεσε, «θα αρχίσει να επηρεάζει και τη δική μας περιοχή, της ανατολικής Μεσογείου, εννοείται με φαινόμενα πιο εξασθενημένα από αυτά που θα δούμε στον ελλαδικό χώρο».
Από πότε; «Θα αρχίσει να μας επηρεάζει κυρίως από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου και μετά. Τι περιμένουμε να μας φέρει; Τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες. Η Κυριακή θα είναι μια μέρα αρκετά βροχερή», δήλωσε ο μετεωρολογικός λειτουργός.
Η θερμοκρασία και η σκόνη
Για τη θερμοκρασία, ανέφερε ότι «από σήμερα θα δούμε μια μικρή άνοδο μέχρι το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα έχουμε πτώση λόγω του ότι αλλάζουν οι αέριες μάζες λόγω του χαμηλού βαρομετρικού». Είπε επίσης πως αναμένονται «σημαντικές βροχές στο νησί εντός αυτής της εβδομάδας και αρχές της επόμενης».
Βροχές θα έχουμε κατά τα διαστήματα σήμερα και αύριο, όχι όμως στις εντάσεις, όχι στις εκτάσεις που είδαμε χθες, συμπλήρωσε ο Ανδρέας Χρυσάνθου. «Λόγω του ότι το χαμηλό περνά από τη βόρεια Αφρική δεν αποκλείεται την Παρασκευή να δούμε και αραιή σκόνη στην ατμόσφαιρα», κατέληξε.






























