ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχεται ο καύσωνας «Κλέων» - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ασθενής ψηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή, ενώ το συνοπτικό σύστημα Κλέων, το οποίο συνοδεύεται από θερμή και ξηρή αέρια μάζα στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, αναμένεται στην περιοχή από αύριο.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και στα δυτικά παράλια νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Αργότερα, στα νότια παράλια, οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη, αρχικά ωστόσο, στα δυτικά και στα βόρεια, παροδικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 36 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και αργότερα στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια, θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 26 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα νοτιοδυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 24 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός.

Η θερμοκρασία μέχρι την Παρασκευή, αναμένεται να σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί έτσι, αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Το Σάββατο ωστόσο, η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση