ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχεται κακοκαιρία - Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

24news team

Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (20/12) το Τμήμα Μετεωρολογίας. Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ αύριο (21/12) στις 12:00 μεσημέρι και θα κρατήσει μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (22/12). Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι, ενώ οι άνεμοι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η ένταση της βροχής τοπικά αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 – 55 χιλιοστών ανά ώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 

Ασθενής ψηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ωστόσο, χαμηλή πίεση αναμένεται να επηρεάσει το νησί από αύριο.

Το βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ενώ θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα νότια θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα βόρεια και στα ανατολικά θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Τα φαινόμενα ωστόσο, αναμένεται να ενταθούν και να επεκταθούν από τις απογευματινές ώρες και μετά, δίνοντας τοπικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο δυτικό μισό του νησιού και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα, ενδέχεται να πέσει και χαλάζι, ενώ η ορατότητα θα είναι παροδικά περιορισμένη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, ωστόσο αργά το απόγευμα στα δυτικά και στα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, μέτριους, 4 Μποφόρ. Σε καταιγίδα ωστόσο, οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η θάλασσα αρχικά θα είναι μέχρι ταραγμένη στα βόρεια και στα ανατολικά και λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια, ωστόσο σταδιακά θα καταστεί γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα, είναι δυνατό να πέσει και χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια παροδικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Σε καταιγίδα ωστόσο, οι άνεμοι είναι δυνατό να ενισχύονται και να μεταβάλλονται. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές. Από το απόγευμα και μετά, το πεδίο των ανέμων θα είναι ενισχυμένο, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές. Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα τοπικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό του νησιού. Το πεδίο των ανέμων θα είναι ενισχυμένο, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Κυριακή, παραμονή των Χριστουγέννων, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες, κυρίως τις πρωινές ώρες, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, ιδιαίτερα στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει έτσι να κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση