ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχεται η κακοκαιρία «Barbara» - Βροχές και καταιγίδες

Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ τα ξημερώματα της Κυριακής (5/2) μέχρι και τις 4 το απόγευμα της ίδιας μέρας. Όπως αναφέρεται, συνδυασμός βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα κατά το πρώτο μισό της περιόδου. Η συνολική βροχόπτωση δυνατό τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά στο εικοσιτετράωρο, ενώ πιθανό να πέσει και χαλάζι.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα "BARBARA" που επηρεάζει τον Ελλαδικό χώρο αναμένεται να επηρεάσει και την περιοχή μας από τα μεσάνυχτα και μετά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά τόπους, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Από τα μεσάνυχτα, ωστόσο, και μετά αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια αλλά πολύ σύντομα και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι παρατεταμένα ή και τοπικά έντονα, ενώ σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν από τα μεσάνυχτα και μετά κυρίως νοτιοδυτικοί, στα προσήνεμα, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά κυρίως στα νότια και στα δυτικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη, στα δυτικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά και στα χαμηλότερα ορεινά. Από το μεσημέρι, ωστόσο και μετά, τα φαινόμενα παροδικά εξασθενούν. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι, ενώ τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 Μποφόρ. Από το μεσημέρι και μετά οι άνεμοι στα δυτικά, στα νότια και στα βόρεια παράλια αναμένεται να ενταθούν σε πολύ ισχυρούς, 6 Μποφόρ, της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα καταστεί μέχρι το απόγευμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, θα επικρατεί παγετός.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με κατά τόπους βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα, μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη και μικρή περαιτέρω πτώση την Τετάρτη, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 29 εκατοστά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση