ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επ. Διοικήσεως - Εκδήλωση «30+ years Ombudsman’s Institution»

Το σεμινάριο από την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη

24news team

Εκδήλωση με θέμα «30+ years Ombudsman’s Institution» πραγματοποιήθηκε από την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη σε συνεργασία με τον Μεσογειακό Σύνδεσμο Επιτρόπων Διοικήσεων (ΑΟΜ).

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 17:00.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου, η Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, και ο Πρόεδρος του ΑΟΜ και Συνήγορος του Πολίτη – The Greek Ombudsman κ. Ανδρέας Ποττάκης. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος ο Mr. Chris Field, President of the International Ombudsman Institute (IOI) and Western Australian Ombudsman, και η Ms Emily O’ Reilly, European Ombudsman.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση μεταδόθηκε στα Ελληνικά, τα Αγγλικά και τα Γαλλικά.

H Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, αναφέρθηκε στην επέτειο 30+ χρόνων της Επιτροπής, επισημαίνοντας τη δράση του θεσμού από το 1991, έτος ιδρύσεως.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι κάθε χρόνο, ο εν λόγω θεσμός λαμβάνει 3000 περίπου παράπονα, ενώ αναφέρθηκε στις διαχρονικές παρεμβάσεις/εισηγήσεις της Επιτροπής προς την Πολιτεία.

Στόχος και ρόλος του Θεσμού, με βάσει και τον Νόμο που διέπει την Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η τήρηση της νομιμότητας, η καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και η καταπολέμηση των διακρίσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X