ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίθεση στο True Confidence: «Δεν φαίνεται να υπάρχουν Κύπριοι»

Τι δήλωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας

ΚΥΠΕ

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν φαίνεται να υπάρχουν Κύπριοι ναυτικοί στο φορτηγό πλοίο True Confidence, που πλήγηκε από χτύπημα πυραύλου, ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, διευκρινίζοντας ότι το πλοίο δεν είναι ούτε κυπριακής σημαίας, ούτε κυπριακής πλοιοκτησίας.

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, για συνέδριο της Βελγικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, με θέμα τις συνθήκες διαβίωσης των ναυτικών, η Μαρίνα Χατζημανώλη ξεκαθάρισε ότι «το πλοίο δεν φέρει την κυπριακή σημαία, ούτε είναι κυπριακής πλοιοκτησίας, ενώ η διαχειρίστρια εταιρεία του διατηρεί γραφεία στην Κύπρο».

«Χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση, για να μην κυκλοφορούν πληροφορίες, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι «από τις πληροφορίες που έχουμε, δεν υπάρχει κυπριακό πλήρωμα επί του συγκεκριμένου πλοίου», εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για την ασφάλεια των ναυτικών που επέβαιναν στο True Confidence.

Σύμφωνα πάντως με τελευταία ενημέρωση από το πρακτορείο Reuters, δυο τουλάχιστον ναυτικοί έχουν σκοτωθεί κατά την επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση