ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιστημονική πρόβλεψη: Πότε θα κορυφωθεί η επιδημία στην Κύπρο

Η πρόβλεψη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον

Πότε θα κορυφωθεί η επιδημία της Covid-19 στη Κύπρο; Αν και ορισμένοι επιδημιολόγοι έχουν δηλώσει ότι πιθανότατα να έχουμε περάσει την καμπύλη της κορύφωσης, ανάλυση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, ανατρέπει τη συγκεκριμένη άποψη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Αξιολόγησης Υγείας του πανεπιστημίου, Κρίστοφερ Μάρεϊ, «οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη», όπου συνολικά προβλέπεται να χάσουν τη ζωή τους 151.680 άτομα.


Πώς δημιουργήθηκε ο νέος κορωνοϊός


Να σημειωθεί ότι η ομάδα του Ινστιτούτου Αξιολόγησης Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον χρησιμοποίησε τοπικά και διεθνή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, καθώς και αναλύσεις για την ηλικία των θανόντων σε Ιταλία, Κίνα και ΗΠΑ, προκειμένου να αναπτύξει μοντέλα πρόβλεψης για τα θύματα ανά χώρα, σε καθημερινή βάση.

Για την Κύπρο, η περίφημη «καμπύλη» δείχνει να κορυφώνεται στις 19 Απριλίου με μέσο όρο θανάτων τους δύο.

Oι κρίσιμες ημέρες για το σύστημα υγείας 

Σύμφωνα με την επιστημονική πρόβλεψη, στις 16, 19 και 20 Απριλίου, θα απαιτηθούν οι περισσότεροι πόροι – κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που ανέρχονται σε 15. Σύμφωνα με το διάγραμμα υπάρχουν διαθέσιμες 26.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση