ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επικό! Ο Μόρφου, ο Αστερίξ και ο κορωνοϊός (vid)

Όταν ο Μητροπολίτης Μόρφου σχολίασε τις προβλέψεις του κόμικ για τον κορωνοϊό

Το τεύχος του αγαπημένου κόμικ με τίτλο «Ο Αστερίξ και ο Υπεριταλικός», σχολίασε ο Μητροπολίτης Μόρφου.

Γνωστός για τις καυστικές του δηλώσεις, ο Μητροπολίτης Μόρφου σχολίασε τη συγκεκριμένη έκδοση του κόμικ που αναφέρεται στον κορωνοϊό και που κυκλοφόρησε το 2017. 

Συνοπτικά, η πλοκή της συγκεκριμένης έκδοσης αναφέρει: «Βρισκόμαστε στο 50 π.Χ. όπου όλη η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία διασχίζεται από δρόμους και λεωφόρους που εκτός από το αγαθό της μετακίνησης τώρα προσφέρουν και την υπέρτατη τέρψη του μηχανοκίνητου αγώνα. Και τι πιο κατάλληλο για να αναδείξει τον λαμπρό πολιτισμό της και τη σοφία του ο Ιούλιος από έναν αγώνα με κάρα και άρματα, με οδηγούς Βενέτους, Ετρούσκους, 'Ελληνες, Λουζιτάνους, Γότθους, Αιγύπτιους κ.λ.π, οι οποίοι θα αγωνιστούν μεν, ο νικητής θα είναι... Ρωμαίος δε. Και θα είναι αγώνας με όλα τα ευγενικά γνωρίσματα που όλοι καλά γνωρίζουμε: σπρωξίματα, παγίδες, ντοπαρίσματα, κόλπα και νοθεία. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ θα κάνουν άνω κάτω τον αγώνα ιδίως όταν ο αντίπαλος τους είναι ο ένας και μοναδικός Καίσαρας ...». 

Οι δύο ήρωες συμμετέχουν στο μεγάλο γκραν πρι που διοργανώνει ο Ιούλιος Καίσαρας και μεταξύ άλλων έχουν να αντιμετωπίσουν τον μυστηριώδη μασκοφόρο αρματοδρόμο «Κορωνοϊό» (Coronavirus). Δεν πρόκειται ακριβώς βεβαίως για προφητεία, αφού ο όρος «κορωνοϊός» δεν είναι σημερινός. 

Ωστόσο ο Μητροπολίτης Μόρφου έχει άλλη άποψη. 

«Είναι μια απόδειξη ότι δεν είμαστε συνωμοσιολόγοι», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Δείτε το βίντεο:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X