ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επικίνδυνος ο ναργιλές για χρήση από νεαρά άτομα

Αύξηση χρήσης ναρκωτικών προκάλεσε η πανδημία

Στέλιος Ξιουρής

Το άγχος και η πίεση λόγω εγκλεισμού επέφερε αλυσιδωτές επιπτώσεις στην κοινωνία με αποτέλεσμα να προκύψει και αύξηση της χρήσης ναρκωτικών και λοιπών εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ήδη βρίσκονται υπό εξέλιξη σχετικές έρευνες του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την Αρχή κατά των εξαρτήσεων με ανίχνευση μέσω των λυμάτων του μεγέθους του προβλήματος που διογκώθηκε λόγω πανδημίας.

Ακόμη σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Αρχής κατά των εξαρτήσεων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ το συμβατικό κάπνισμα μειώθηκε στον γενικό πληθυσμό αλλά αυξήθηκε η χρήση τόσο του ηλεκτρονικού τσιγάρου όσο και του ναργιλέ.

Μάλιστα ο κ. Κωνσταντίνου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την χρήση του ναργιλέ ιδιαίτερα από νεαρά άτομα, αφού με τις σχετικές διαφημίσεις σχεδόν απενοχοποιήθηκε.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Στυλιανού είναι εξίσου επικίνδυνος ο ναργιλές όσο και το κάπνισμα και δεν πρέπει να ξεγελιούνται οι νεαροί και οι μεγαλύτεροι να κάνουν χρήση, αφού τα αποτελέσματα στην υγεία τους θα είναι οδυνηρά.

Κατά τ’ άλλα στην συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής συζητήθηκε ο προϋπολογισμός της Αρχής που ανέρχεται στα 3.180.000 Ευρώ εκ των οποίων 2.147.000 δίνονται ως επιχορήγηση από το κράτος.

Αναφέρθηκε από την βουλεύτρια του ΔΗΣΥ ΣΑΒΙΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ότι η χρήση ναρκωτικών στα σχολεία κατέστη μάστιγα και ιδιαίτερα της κάνναβης, αν και με τα υφιστάμενα δεδομένα θεωρείται ότι περιορίζεται σε πειραματικό στάδιο. Η κ. Ορφανίδου επισήμανε και το ευχάριστο ότι η κατανάλωση αλκοόλ στα σχολεία μειώθηκε, ενώ προέτρεψε όπως επιταχυνθούν οι διαδικασίες για ετοιμασία του επονομαζόμενου Σπιτιού των εξαρτημένων, όπου θα παρέχεται στέγη σε παιδιά που έχουν τέτοιου είδους πρόβλημα.

Από πλευράς του ο βουλευτής ΑΚΕΛ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ έδωσε με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα των εξαρτησιογόνων ουσιών αγγίζει οριζόντια και κάθετα ολόκληρη την κοινωνία. Τα ναρκωτικά χτυπούν την πόρτα όλων μας είπε ο κ. Γεωργίου και το χαρακτήρισε ως το υπ αριθμόν 1 πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία.

Ο δε βουλευτής του ΔΗΚΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗΣ εξέφρασε ανησυχία για την χρήση ουσιών τέταρτης γενιάς όπως τα ονόμασε…

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X