ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
31° Λευκωσία,
05 Αυγούστου, 2021
sport fm - listen live

Επικίνδυνοι εγκληματίες - Οι τοπ καταζητούμενοι της Κύπρου (pics)

Ο ένας καταζητείται για μακελειό, ο άλλος για παιδική πορνογραφία

24news team

Δύο άνδρες οι οποίοι διέπραξαν εγκλήματα στο νησί μας, καταζητούνται εδώ και χρόνια από την Κυπριακή Αστυνομία αλλά και την Europol. Τα στοιχεία τους δημοσιεύονται στις επίσημες ιστοσελίδες των πιο πάνω.

Πρόκειται για τον Aleks Burelli και τον Yuliy Sericov. O πρώτος κατάγεται από την Αλβανία, ενώ ο δεύτερος έχει ρωσική καταγωγή.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Aleks Burelli

23 Ιουνίου 2016:

Mαζική δολοφονία στο κέντρο της Αγίας Νάπας, συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός ενώ ο δεύτερος εξαφανίστηκε. 

Στόχος ήταν ο επιχειρηματίας, ο Φάνος Καλοψιδιώτης.

Ο επιχειρηματίας, όταν δέχθηκε τα δολοφονικά πυρά, συνέτρωγε σε ταβέρνα μαζί με το ζεύγος Χατζηευθυμίου και τα παιδιά τους.

Οι δύο εκτελεστές πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση και κατάφεραν να σκοτώσουν τον επιχειρηματία, τον αστυνομικό Ηλία και τη σύζυγό του Σκεύη Χατζηευθυμίου.

Επίσης, κατά την ρίψη των πυροβολισμών, νεκρός πέφτει και ο ένας από τους δύο εκτελεστές, ο Yani Vogli. Ο δεύτερος, ο Alex Burrelli, παραμένει μέχρι σήμερα στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων από την κυπριακή Αστυνομία και την Interpol.

Για την υπόθεση του τετραπλού φονικού καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι πρόσωπα: Ο ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου στην Αγία Νάπα, Παναγιώτης Πεντάφκας, ο φρουρός ασφαλείας του δολοφονηθέντος Φάνου Καλοψιδιώτη  Loy Dejan, ο Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπένης και η φίλη του Σοφία Γρηγορίου. Επίσης, ο Χαράλαμπος Ανδρέου, 32 χρόνων και η Σωτήρα Νεοφύτου, 30 χρόνων.

Οι τρεις πρώτοι, καταδικάστηκαν σε ποινή τέσσερις φορές ισόβια, ενώ η Σοφία Γρηγορίου σε 12 μήνες φυλάκιση.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε ποινή δια βίου φυλάκισης στον Χαράλαμπο Ανδρέου, 32 χρόνων, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή στις 20 κατηγορίες που αντιμετώπιζε και αφορούσαν μεταξύ άλλων το φόνο των Φάνου Θεοφάνους Καλοψιδιώτη, Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και του Αλβανού εκτελεστή Yani Vogli.

Στη Σωτήρα Νεοφύτου, σύντροφο του Ανδρέου, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, αφού κρίθηκε ένοχη, κατόπιν δικής της παραδοχής, στην κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας στις 23/10/2016:

Η Αστυνομία καταζητεί τον Aleks BURRELI, ηλικίας 48 ετών από την Αλβανία για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση δολοφονίας τριών προσώπων και τραυματισμού άλλων δύο, τη νύχτα της 23ης Ιουνίου 2016, στην Αγία Νάπα.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Αρχηγείου, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο SERICOV YULIY

Το 2008, συνολικά 5.701 αρχεία που περιελάμβαναν παιδική πορνογραφία εντοπίστηκαν στον φορητό υπολογιστή που χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά από άτομο που ζούσε στη Λεμεσό. Πληροφορίες ανέφεραν ότι η παιδική πορνογραφία αγοράστηκε on-line από τη διεύθυνση IP του σπιτιού του.

Το συγκεκριμένο άτομο κατάφερε να διαφύγει από την Κύπρο προτού καταδικαστεί επίσημα από την Αστυνομία και καταζητείται σε διεθνές επίπεδο με τη βοήθεια ενός ΕΕΣ και μιας κόκκινης ειδοποίησης από τότε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας στις 09/02/2012:

Η Αστυνομία ζήτα πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στονεντοπισμό του SERICOV YULIY, 27 ετών, από την Ουκρανία, εναντίον του οποίου εκκρεμεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε, που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού, στους τηλεφωνικούς αριθμούς 25-805057 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460. 

Καταζητείται και μέσω Europol:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση