ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επεισόδια στη Χλώρακα - Έριξαν πέτρες σε περιπολικό

Τα μέλη της Αστυνομίας απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων

ΚΥΠΕ

Νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι ένοικοι συγκροτήματος διαμερισμάτων στην Χλώρακα.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Ελένη Κωνσταντίνου, λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, ανέφερε πως η νέα διαμαρτυρία των ενοίκων συγκροτήματος διαμερίσματος στην Χλώρακα ξεκίνησε στις 18:45 το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι της 23:30 το βράδυ.

Σύμφωνα με την ίδια, περίπου εκατό άτομα Συριακής καταγωγής που διαμένουν σε κτιριακό συγκρότημα στην Χλώρακα συγκεντρώθηκαν στην Λεωφόρο Ελευθερίας όπου συνέχισαν την διαμαρτυρία τους για την πρόσφατη αποκοπή της παράνομης ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στο εν λόγω συγκρότημα.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας μετέβηκαν στο σημείο.

Γύρω στις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας αριθμός από τα άτομα που διαμαρτύρονταν μετακινήθηκε από την Λεωφόρο Ελευθερίας και κινήθηκε προς το σημείο που βρίσκεται υποσταθμός της ΑΗΚ στο συγκεκριμένο συγκρότημα με σκοπό να πετύχουν την επανασύνδεση του ρεύματος.

Ακολούθως, συνέχισε η κ. Κωνσταντίνου, επενέβη η αντιοχλαγωγική ομάδα της ΑΔΕ Πάφου για να τους αποτρέψει. Τότε αυτοί άρχισαν να ρίχνουν πέτρες προς τα μέλη της Αστυνομίας και στην συνέχεια έγινε περιορισμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα τη διάλυση και αποχώρηση των ενοίκων του συγκροτήματος γύρω στις 23:30 το βράδυ της Δευτέρας.

Με την αποχώρηση τους διαπιστώθηκε ότι είχε προκληθεί ζημιά από πέτρα σε υπηρεσιακό όχημα και συγκεκριμένα στο πίσω ανεμοθώρακα του οχήματος. Η σκηνή στην περιοχή εξακολουθεί να φρουρείται.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης ανέφερε πως η κατάσταση στην Χλώρακα «έχει εκτραχυνθεί» και ότι προειδοποιούσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια για το τι πρόκειται να γίνει. «Η κατάσταση στην Χλώρακα είναι εκρηκτική και ο κόσμος στην Χλώρακα είναι ανάστατος, έτοιμος να ξεσηκωθεί» είπε, ενώ κάλεσε το κράτος να πάρει άμεσα μέτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση