ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έπαιρνε στο σπίτι του υπαλλήλους του δήμου για να του κάνουν «μερεμέτια»

Σε διαθεσιμότητα ο δημοτικός γραμματέας Δήμου Κ.Πολεμιδιών

Απόφαση όπως τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημοτικός γραμματέας έλαβε, σε χθεσινοβραδινή σύσκεψη του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κάτω Πολεμιδιών, μετά από καταγγελίες της ελεγκτικής υπηρεσίας για κατάχρηση εξουσίας και κατακράτηση εμπιστευτικού εγγράφου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών, Νίκος Αναστασίου, σύμφωνα με την καταγγελία της ελεγκτικής υπηρεσίας, ο δημοτικός γραμματέας φέρεται να απασχόλησε για εργασίες στην οικία του, για περίπου 2,5 ώρες, δυο υπαλλήλους του Δήμου, σε ώρες που θα έπρεπε να βρίσκονται στα δημοτικά τους καθήκοντα.

Αν και η εμπιστευτική επιστολή με την καταγγελία στάλθηκε στις 31 Οκτωβρίου, πρόσθεσε, αυτή δεν έφτασε ποτέ στον ίδιο, αφού όπως διαπιστώθηκε, ανοίχθηκε από τον δημοτικό γραμματέα, ο οποίος την κατακράτησε και δεν την παρέδωσε ποτέ.

"Έγινε αντιληπτή η κατακράτηση της επιστολής, όταν έλαβα τηλεφώνημα από την ελεγκτική υπηρεσία όπου ενημερώθηκε πως στάλθηκε φάκελος και ζήτησα όπως που σταλεί δεύτερη εμπιστευτική επιστολή", συμπλήρωσε ο κ.Αναστασίου.

Στις 14 Νοεμβρίου, είπε ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών, παρέλαβε δεύτερη εμπιστευτική επιστολή, με υπηρεσία ταχυμεταφορών, "όπου ο Γενικός Ελεγκτής μου αναφέρει πως ο δημοτικός γραμματέας άνοιξε τον φάκελο και τον κατακρατεί μετά από 15 μέρες".

Η υπόθεση, πρόσθεσε, αφορά ποινικά αδικήματα κατάχρησης εξουσίας και κατακράτησης εμπιστευτικού εγγράφου, που διερευνώνται από την Αστυνομία.

Λόγω της διερεύνησης της υπόθεσης από τις αστυνομικές αρχές και την κατάθεση που αναμένεται να ληφθεί από υφιστάμενους του δημοτικού γραμματέα, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε, χθες βράδυ, όπως αυτός τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X