ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά σε οικία αξιωματικού του ΤΑΕ

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι ύποπτοι, μέχρι την δίκη

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε ύποπτοι που συνελήφθησαν για υποθέσεις τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού, κοντά σε οικία που διαμένει αξιωματικός του ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Μετά την λήξη του διατάγματος προσωποκράτησής τους, παρουσιάστηκαν εκ νέου στο Δικαστήριο, ώστε να καταχωρισθεί η υπόθεση ενώπιον Κακουργιοδικείου. Οι πέντε, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την έναρξη της δίκης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, οι ύποπτοι φέρονται να τοποθέτησαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς χαμηλής ισχύος, έξω από σπίτι αξιωματικού του ΤΑΕ Αμμοχώστου. Επίσης, εντοπίστηκε και ένας ξύλινος σταυρός.

Η υπόθεση:

Πέντε πρόσωπα συνολικά συνελήφθησαν από μέλη της Αστυνομίας και τέθηκαν υπό κράτηση, σχετικά με υπόθεση παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών, απειλής και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, που διερευνά το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά τον περασμένο Αύγουστο, μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου, στην επαρχία Αμμοχώστου.

Από εξετάσεις που έγιναν προέκυψαν στοιχεία εναντίον των πέντε υπόπτων, ηλικίας 30 χρόνων οι δύο από αυτούς και 27, 22 και 20 χρόνων οι άλλοι τρεις.

Στις 9 Σεπτεμβρίου το βράδυ και στις 10 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα, συνελήφθησαν με Δικαστικά εντάλματα, ο 27χρονος και ο ένας 30χρονος αντίστοιχα. Εναντίον τους, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, στις 10 Σεπτεμβρίου, εξασφαλίστηκαν Δικαστικά διατάγματα κράτησης, για περίοδο οκτώ ημερών, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Την επόμενη μέρα, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν βάσει Δικαστικών ενταλμάτων, στη σύλληψη του δεύτερου 30χρονου και του 22χρονου.

Την ίδια μέρα αυτοί οδηγήθηκαν από το ΤΑΕ Αρχηγείου, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διατάγματα κράτησης για περίοδο εφτά ημερών, επίσης για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Ο πέμπτος ύποπτος, ηλικίας 20 χρόνων, συνελήφθη με Δικαστικό ένταλμα, στις 13 Σεπτεμβρίου και χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, το οποίο ενέκρινε σχετικό αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του διάταγμα τετραήμερης κράτησης, για σκοπούς διερεύνησης.

Το ΤΑΕ Αρχηγείου συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X