ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ενώπιον του «Δικαστηρίου» οι γυναίκες που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα

Ο Δήμος Μόρφου καταδικάζει την σύλληψη των γυναικών

Στο "στρατιωτικό δικαστήριο" στην κατεχόμενη Λευκωσία οδηγούνται αυτή την ώρα η ε/κ μητέρα και η κόρη της, 52 και 20 χρόνων αντίστοιχα, που συνελήφθησαν χθες στην κατεχόμενη Μόρφου.

Η «αστυνομία» ανακοίνωσε χθες ότι η σύλληψη έγινε στις 10.00πμ στην Μόρφου, λόγω λήψης φωτογραφιών και βίντεο σε στρατιωτική περιοχή.

Μιλώντας χθες στο ΚΥΠΕ ο Τ/κ Επικεφαλής της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα Χακί Ονέν είχε πει ότι η γυναίκα εισήλθε στον κήπο του σπιτιού που διέμενε πριν από την τουρκική εισβολή το 1974 και στο οποίο διαμένει σήμερα στέλεχος του κατοχικού στρατού.

Ο Δήμος Μόρφου καταδικάζει την σύλληψη των γυναικών

Ο Δήμος Μόρφου «καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική και εντελώς απρόκλητη και αναίτια σύλληψη δύο συμπολιτισσών μας, οι οποίες μετέβησαν χθες στην κατεχόμενη Μόρφου για να δουν το σπίτι που δικαιωματικά τους ανήκει και όχι απλά το σπίτι που διέμεναν πριν την εισβολή, όπως εκ παραδρομής προφανώς αναφέρεται σε κάποια δημοσιεύματα».

Σε ανακοίνωση, ο Δήμος Μόρφου αναφέρει ότι «το κατοχικό καθεστώς για άλλη μια φορά προχωρά σε μια απαράδεκτη ενέργεια χωρίς καμιά σοβαρή δικαιολογία με στόχο ίσως να υποσκάψει τις όποιες προσπάθειες γίνονται για επανέναρξη των συνομιλιών».

«Ευελπιστούμε ότι το απαράδεκτο αυτό περιστατικό θα λάβει αίσιο τέλος το συντομότερο δυνατόν και οι δύο συμπολίτισσές μας, θα επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια που διαμένουν προσωρινά μετά την τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή της μισής μας πατρίδας», σημειώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X