ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαλασμός σε πολλές περιοχές της Κύπρου - Βροχές και ισχυροί άνεμοι

Έπεσαν δέντρα, πλημμύρισαν υποστατικά (βίντεο)

24news team

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (6/9) σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, η οποία ήταν σε ισχύ μέχρι τις 18:00 το απόγευμα, για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου στο Facebook, βλέπουμε πως οι βροχές έπληξαν πολλές περιοχές του νησιού.

 

Έπεσαν δέντρα και αντικείμενα - Πλημμύρισαν υποστατικά 

Σε δέκα κλήσεις ανταποκρίθηκαν οι πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας λόγω των σφοδρών ανέμων.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κο Ανδρέα Κεττή, σημειώθηκαν πτώσεις/μετακινήσεις δέντρων και επικίνδυνων αντικειμένων καθώς και πτώσεις υπέργειων καλωδίων.

Ακόμη, προκλήθηκε πυρκαγιά σε φοινικόδεντρο σε αυλή οικίας στην Ανθούπολη λόγω πτώσης καλωδίου της Α.Η.Κ.

Στις κλήσεις κινητοποιήθηκαν τρία συνεργεία από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Ακροπόλεως και Λακατάμιας, ενώ βοήθεια παρείχε η εθελοντική ομάδα ¨SupportCy¨.

Σημειώνεται ότι οι περιοχές που επηρεάστηκαν είναι Ανθούπολη, Δευτερά, Ψιμολόφου, Πέρα Ορεινής, Επισκοπείο και Τσέρι.

Παράλληλα, σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας ανταποκρινόμενοι σε δέκα κλήσεις βοηθείας λόγω βροχόπτωσης και σφοδρών ανέμων.

Παρατηρήθηκαν πτώσεις /μετακινήσεις δέντρων και επικίνδυνων αντικειμένων, πτώσεις υπέργειων καλωδίων, ενώ έγινε ρυμούλκηση ακινητοποιημένων οχημάτων, άντληση νερών από υπόγεια οικιών και άνοιγμα φρεατίων όμβριων υδάτων.

Για τις επιπτώσεις από τα έντονα καιρικά φαινόμενα εργάστηκαν τέσσερα συνεργεία από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας και Ορόκλινης, ενώ σύμφωνα με τον κο Κεττή, έγινε μερική ανάκληση από προσωπικό εκτός υπηρεσίας.

Στις προσπάθειες συνέδραμαν συνεργεία του Δήμου Λάρνακας.

Οι περιοχές που επηρεάστηκαν είναι εντός της πόλης Λάρνακας.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο 

Λόγω βροχόπτωσης, στον δρόμο Καρβουνά - Αμιάντου, υπάρχει κατολίσθηση πετρών και όγκων χώματος. Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, στην περιοχή Κόσιης προς Ριζοελιά, επικράτησαν έντονες βροχοπτώσεις, ενώ σε σημεία του οδοστρώματος, παρατηρείται συσσώρευση νερού.

 

 

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευμένα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

  

 

 

Η πρόβλεψη για τον καιρό:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, ωστόσο, αργότερα στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, ενδέχεται να παρατηρούνται παροδικά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 βαθμούς στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται τοπικά, από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και αργότερα στα παράλια μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά και στα βόρεια και μέχρι λίγο ταραγμένη στα νότια και στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που αργότερα, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, ενδέχεται να παρατηρείται παροδικά, αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

 

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 36°C 22°C 54%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 33°C 24°C 63%
Λεμεσός: 31°C 24°C 67%
Αεροδρόμιο Πάφου: 31°C 23°C 64%
Φρέναρος: 33°C 24°C 67%
Πρόδρομος: 26°C 19°C 57%
Πόλις Χρυσοχούς: 33°C 24°C 62%

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X