ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έντονα καιρικά φαινόμενα - Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση για τον καιρό

ΚΥΠΕ

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε τις πρωινές ώρες σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία, με ισχύ από τις 06:00 μέχρι τις 09:00.

Όπως αναφέρει η Μετεωρολογική Υπηρεσία, κατά τις ώρες αυτές να αναμένεται εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, με την ένταση της βροχής πιθανόν παροδικά να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, λόγω χιονόπτωσης στις ψηλότερες ορεινές περιοχές, οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Επίσης λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών, στο δρόμο Λεμεσού – Γεράσας – Καλού Χωριού, ο δρόμος έχει καταστεί επικίνδυνος.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά της διακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο, αφού λόγω της βροχόπτωσης, οι δρόμοι έχουν καταστεί ολισθηροί. Καλούνται επίσης να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Πέραν των πιο πάνω, στις κύριες οδικές αρτηρίες δεν καταγράφεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο σε ορισμένες περιοχές, λόγω της διεξαγωγής εργασιών, πιθανόν να επηρεάζεται η ομαλή διέλευση της τροχαίας κίνησης.

Αναλυτικά η πρόγνωση για τον καιρό 

Η χαμηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή κινείται ανατολικά και εξασθενεί, ενώ από αργά το απόγευμα αναμένεται ασθενής ψηλή πίεση.

Σήμερα αρχικά, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, στα δυτικά και στα βόρεια. Σύντομα τα φαινόμενα εξασθενούν και αργότερα περιορίζονται στα νότια και ανατολικά όπου και αναμένεται μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και αργότερα ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα τοπικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά. Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση