ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ενοχλήθηκε ο Υπουργός... ο Καραγιάννης ξεκαθαρίζει: «Δεν είπαμε κάτι μυστικό»

Τι λέει ο Δρ Καραγιάννης στο 24news

24news team

Με αφορμή δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου ο οποίος εμφανίστηκε ενοχλημένος σχετικά με ανακοίνωση των όσων συζητούνται με αντικείμενο την άρση των περιοριστικών μέτρων, το 24news επικοινώνησε με τον Δρ Πέτρο Καραγιάννη ο οποίος ξεκαθαρίζει τη θέση του.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» ο Υπουργός Υγείας είχε δηλώσει ότι η αποσπασματική ανακοίνωση και για συγεκριμένους κλάδους από τους επιστήμονες, με φόντο την απουσία ολοκληρωμένης πρότασης, επιφέρει αναστάτωση.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα που κυριάρχησε την Πέμπτη (28/5) ήταν η επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί αρκετούς πολίτες. Ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης είχε προβεί σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα. Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει στην ιστοσελίδα μας φαίνεται να μην αποδόθηκαν σωστά από κάποιους. Όπως αναφέρει, δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία σχετικά με την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών.

«Δεν νομίζω να δώσαμε οτιδήποτε που να είναι εντελώς μυστικό. Είπαμε ότι συζητήθηκε το θέμα για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων αλλά αντιθέτως με αυτό που ειπώθηκε ότι είπαμε ότι θα είναι σε 15 μέρες, εκείνο που είπα ήταν ότι θα πρέπει να αφήσουμε να περάσουν και οι 15 ημέρες σταθεροποίησης μετά τη χαλάρωση των μέτρων της Β' Φάσης. Μετά να παρθεί η απόφαση πότε θ' ανοίξουν. Επομένως, δεν έδωσα ημερομηνία όταν ερωτήθηκα και απάντησα. Δεν νομίζω ότι έδωσα κατευθυντηρια γραμμή ούτε ήθελα να προκατάλαβω τις αποφάσεις του Υπουργού αλλά ούτε και του Υπουργικού Συμβουλίου. Ήμουν πολύ προσεκτικός στο τι είπα», εξηγεί ο Δρ Καραγιάννης.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα η ομάδα των επιστημόνων θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τα θέματα τα οποία εκκρεμούν για την επόμενη φάση χαλαρώσεων των περιοριστικών μέτρων, ενώ αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις σε ότι αφορά τις ημερομηνίες.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X