ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άφησαν ελεύθερους τους δύο για την απόπειρα φόνου στην Έγκωμη

Κατηγορήθηκαν σήμερα γραπτώς

Εξέλιξη υπήρξε στην υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (3/11) έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο της πρωτεύουσας, στην περιοχή της Έγκωμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο πρόσωπα, 50χρονος και 43χρονος, τα οποία είχαν συλληφθεί, σε σχέση με την υπό διερεύνηση απόπειρα φόνου στη Λευκωσία, κατηγορήθηκαν σήμερα γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνεργός μετά τη διάπραξη του κακουργήματος και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

Ο φερόμενος ως δράστης

Το πρωί της Τρίτης (5/11) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης, κάτοικος χωριού της επαρχίας Λάρνακας και ακόμα ένα πρόσωπο ηλικίας 50 ετών κάτοικος της επαρχίας Αμμοχώστου.

Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη κράτηση των δύο υπόπτων για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί την Κυριακή (3/11), για διευκόλυνση των ανακρίσεων, άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για 42χρονο και 43χρονο, οι οποίοι οδηγήθηκαν την Δευτέρα (4/11) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο και εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Στην απόπειρα φόνου τραυματίστηκαν δύο αδέλφια από τη Συρία. Ο ένας, ηλικίας 30 χρόνων, δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και η κατάσταση της υγείας περιγράφεται ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Ήθελαν να αναλάβουν την προστασία και την διαχείριση του μαγαζιού

Σύμφωνα με τρεις μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης, ο 42χρονος και ακόμη δύο πρόσωπα, το τελευταίο χρονικό διάστημα ασκούσαν πίεση στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του εν λόγω νυχτερινού κέντρου, με σκοπό να αναλάβουν την προστασία και τη διαχείριση του μαγαζιού.

Όπως ακούστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου την Δευτέρα (4/11), την τελευταία εβδομάδα απειλούσαν το προσωπικό ότι θα απολυόταν από τις εργασίες του για να αναλάβουν τη διαχείριση μέλη προσκείμενα στους υπόπτους. Το βράδυ του Σαββάτου 2/11 με ξημερώματα Κυριακής 3/11, ο 42χρονος μαζί με άλλα άτομα, μετέβησαν στο εν λόγω κέντρο, όπου ανέφεραν στους υπαλλήλους επιτακτικά, ότι θα αναλάμβαναν εκείνοι την προστασία του κέντρου και παρέμειναν στο μέρος, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές και να αποχωρήσουν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X