ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκτροπα Παραλιμνίου: Κίνδυνος μέχρι και με ποινή φυλάκισης

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας

24news team

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με τα έκτροπα που διαδραματίστηκαν στο Λύκειο Παραλιμνίου από μαθητές, την πρώτη ημέρα που επέστρεψαν στο σχολείο.

Όπως είναι γνωστό, τις καταγγελίες για όσα διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο Λύκειο έκανε δημόσια, το Κόμμα για τα Ζώα, αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο από τα έκτροπα.

Η Αστυνομία, στη συνέχεια, ξεκίνησε αυτεπάγγελτα έρευνα και περισυνέλλεξε όλο το οπτικό υλικό που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο, ώστε να προβούν στις απαραίτητες εξετάσεις. Την Τρίτη (15/9) ο Λυκειάρχης του σχολείου, μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου, όπου έκανε επίσημο παράπονο στις Αρχές.

Κλάπηκαν ζώα

Σε επικοινωνία του 24news με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστο Ανδρέου, μας αναφέρθηκε ότι στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, η Αστυνομία διαπίστωσε ότι τα ζώα που κακομεταχειρίστηκαν από τους συμμετέχοντες στο επεισόδιο, κλάπηκαν από συγκεκριμένο υποστατικό.

Συγκεκριμένα, έκλεψαν από το υποστατικό 20 κότες και δέκα κουνέλια.

Πληροφορίες για εξωσχολικούς

Όπως έγινε γνωστό, στα όσα διαδραματίστηκαν, συμμετείχαν μαθητές του Λυκείου, ενώ φέρονται να έγιναν μπροστά στα μάτια καθηγητών.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, έχει στην κατοχή της πληροφορίες ότι στο επεισόδιο συμμετείχαν και εξωσχολικοί.

Η εν λόγω πληροφορία διερευνάται, ενώ συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων από μαθητές και καθηγητές. Ήδη πέρασαν από το Τμήμα, διάφορα πρόσωπα.

Τα αδικήματα που διερευνώνται – Μέχρι και ποινή φυλάκισης

Τα αδικήματα που διερευνώνται σε βάρος των συμμετεχόντων στα έκτροπα, είναι αρκετά και σοβαρά.

Για παράδειγμα, ένα από τα αδικήματα που διερευνώνται είναι, η παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 18 έτη.

Άλλα αδικήματα που διερευνώνται μεταξύ άλλων είναι, η κλοπή και η κακομεταχείριση ζώων, η οχλαγωγία και η παράνομη συνάθροιση.

Αφότου ολοκληρωθούν οι έρευνες και οι εξετάσεις της Αστυνομίας, αναμένεται να αποφασιστεί για ποια αδικήματα και ποιοι θα κατηγορηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X