ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκτροπα Λεμεσού: Ελεύθεροι οι επτά - Δεν υπάρχει μαρτυρία

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Αστυνομίας

Το δικαστήριο απέρριψε πριν από λίγο το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος κράτησης των επτά νεαρών προσώπων που είχαν συλληφθεί για τα χθεσινοβραδινά έκτροπα στον παραλιακό της Λεμεσού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα επεισόδια, η Αστυνομία συνέλαβε δύο 21χρονους, δύο 20χρονους, ένα 19χρονο και ένα 17χρονο, ενώ συνελήφθη και ένας 15χρονος, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν 21 γραμμάρια κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας και δύο σπαστήρες.


Λεμεσός: ΜΜΑΔίτης κάηκε από μολότοφ - Πυροσβέστης με τραύμα στο κεφάλι


Μετά από μια πολύωρη διαδικασία το δικαστήριο έκρινε πως δεν αποδεικνύεται και δεν υπάρχει μαρτυρία που να συνδέει τους επτά νεαρούς με τα επεισόδια και διέταξε όπως αφεθούν ελεύθεροι.

Η Αστυνομία κατάζητεί δύο επίσης πρόσωπα.

Τραυματίστηκαν Αστυνομικοί και Πυροσβέστης 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε μέλη της Αστυνομίας, μεταξύ τους και ένα μέλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τέθηκε φωτιά με τη ρίψη μολότοφ σε αστυνομικό όχημα, ενώ προκλήθηκαν ζημιές με τη ρίψη αντικειμένων σε τέσσερα ιδιωτικά οχήματα και σε άλλα τρία αστυνομικά οχήματα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των τραυματιών είναι τρία μέλη της ΜΜΑΔ, εκ των οποίων ο ένας υπέστη έγκαυμα στο χέρι μετά από μολότοφ που ρίχθηκε στο αστυνομικό όχημα. Από την άλλη, ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε, επέβαινε σε όχημα της Υπηρεσίας με συναδέλφους του, που κλήθηκαν για να σβήσουν εστίες φωτιών που άναψαν οι ανεγκέφαλοι. Σε κάποιο σημείο, ομάδα προσώπων μπήκε μπροστά από το όχημα και το εμπόδισε να συνεχίσει την πορεία του, ενώ ρίχθηκαν και πέτρες. Ο πυροσβέστης τραυματίστηκε στο μέτωπο και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για συρραφή.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου έτυχαν περίθαλψης και στη συνέχεια έλαβαν εξιτήριο.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία, ήταν ενήμερη για την εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Όσον αφορά τα πρόσωπα που προκάλεσαν τα επεισόδια, φαίνεται να είναι περίπου 100 άτομα, τα οποία είχαν αποσπαστεί από τον όχλο και κινήθηκαν προς διάφορα σημεία της περιοχής. Μερικοί μάλιστα έφεραν κουκούλες, έκαναν χρήση μολότοφ και προκάλεσαν ζημιές κυρίως με πετροβολισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση