ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε κλοιό πυρκαγιών η Κύπρος: Τελικές κατασβέσεις από Πυροσβεστική

Διαχειρίσιμες είναι και οι τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα

24news team

Σε κλοιό πυρκαγιών βρίσκεται η Κύπρος μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε από μηχανική βλάβη οχήματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού καθώς και στην κοινότητα Αναλιώντα αλλά και μεταξύ των Κοινοτήτων Τόχνης - Καλαβασού.

Συνεχής ενημέρωση

17:18 Διαχειρίσιμες είναι και οι τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα

Όλες οι πυρκαγιές ( Πεντακώμου, Αναλιόντα, Τόχνης- Καλαβασού) είναι διαχειρίσιμες. Σε όλες θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις, αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων και πλήρη οριοθέτηση τους. Κατέκαυσαν ( Πεντάκωμο - 5 εκτάρια, Τόχνης- Καλαβασού 10 εκτάρια)

16:30 Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Αντρέα Κεττή, για την πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Τόχνης - Καλαβασού επιχειρούν με το Ίκαρος 2 με 7 εναέρια μέσα.

16:00 Δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Λεμεσού. Στην κυκλοφορία δόθηκε και ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας-Λεμεσού, που επίσης είχε κλείσει λόγω της πυρκαγιάς και των επιχειρήσεων κατάσβεσής της.

15:40 Ο κακός χαμός στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού (vid)

15:11 Αποδεσμεύονται τα εναέρια μέσα από την πυρκαγιά παρά την κοινότητα Αναλιόντα και θα επιχειρήσουν στην πυρκαγιά Καλαβασού. Τόσο η πυρκαγιά Αναλιόντα όσο και Πεντακώμου εκτός απρόσμενης εξέλιξης φαίνεται να εξελίσσονται θετικά και να επίκειται διαχείριση της κατάστασης. Συνεχίζουν να επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις.

15:07  Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος στην κοινότητα Πεντακώμου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Κοινοτάρχη Πεντακώμου, Πάμπου Χαραλάμπους στο 24News, η πυρκαγια κατασβέστηκε και εμειναν καποιες μικρές εστιες για τις οποίες επιχειρεί η Πυροσβεστική. Τα ελικόπτερα αποδεσμεύτηκαν από την περιοχή.

15:05 Αστυνομία: Οι διακινήσεις οχημάτων από και πρός Λεμεσό, γίνονται μόνο μέσω Κακοπετριάς 

14:36 Σε επιφυλακή και οι Ναυαγοσώστες

Σε επιφυλακή βρίσκονται, από τις 13:00 περίπου της Τετάρτης 28/7, οι Ναυαγοσωστικοί Πύργοι ΛΕΜ1 και ΛΕΜ2, σε περίπτωση που χρειαστεί η μεταφορά πολιτών δια θαλάσσης, λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή της Ακτής του Κυβερνήτη.

Συγκεκριμένα, οι Ναυαγοσώστες μαζί με ένα σκάφος διάσωσης, σε συνεργασία με μέλη των ΟΥΚ οι οποίοι βρίσκονται στο σημείο με δύο σκάφη τους, τη Πολιτική Άμυνα, ΚΣΕΔ και άλλους αρμόδιους φορείς, έχουν κατάρτιση σχέδιο δράσης για μεταφορά 100-120 πολιτών, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει, οι δρόμοι από και προς την ακτή έχουν κλείσει.

14:33 Η Πολιτική Άμυνα σε συνεργασία με την Αστυνομία αναλαμβάνουν να εκκενώσουν κάποιες μεμονωμένες κατοικίες.

14:30  Έκκληση Αστυνομίας 

13:51 Λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Ακτής του Κυβερνήτη, ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας – Λεμεσού, έχει πλέον κλείσει και στις δύο κατευθύνσεις. Κλειστός είναι επίσης και ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας – Λεμεσού, στο ύψος της Ακτής του Κυβερνήτη.

13:39 Στην περιοχή που εξελίσσεται η πυρκαγιά υπάρχουν μεμονωμένες κατοικίες και δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να τις διαφυλάξουν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή. 

13:00 Λόγω πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Ακτής του Κυβερνήτη, έχουν κλείσει για την τροχαία κίνηση, οι λωρίδες κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, με κατεύθυνση τη Λεμεσό. Το τμήμα του δρόμου που παραμένει κλειστό εκτείνεται από την έξοδο της Ακτής του Κυβερνήτη μέχρι και την έξοδο Μονής. 

Ενημέρωση από Πυροσβεστική

Εικόνες και βίντεο από ΜΚΔ 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X